Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 19:13

Ο δήμαρχος ζητάει από τον Κατρούγκαλο 3.230.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πλημμυροπαθών

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πίστωση 3.230.000 ευρώ, για την κάλυψη των άμεσων βιοποριστικών αναγκών των πλημμυροπαθών, καθώς και για την επισκευή των σπιτιών τους και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων οικοσκευών τους, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από τον υπουργό Εργασίας και βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώργο Κατρούγκαλο…

Στο σχετικό έγγραφο του δημάρχου προς το υπουργείο σημειώνεται: «Σας πληροφορούμε ότι ύστερα από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, ο Δήμος προέβη ως όφειλε στις πιο κάτω ενέργειες:
1. Ενημέρωσε το κοινό (πληγέντες), παρέλαβε και παραλαμβάνει αιτήσεις πληγέντων. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 300 αιτήσεις και η υποβολή / παραλαβή συνεχίζεται. Εκτιμάμε ότι αυτές θα ξεπεράσουν τις 500 συνολικά.
2. Συγκρότησε τις προβλεπόμενες επιτροπές, οι οποίες προβαίνουν στην εκτίμηση του ύψους των οικονομικών ενισχύσεων.
Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως μεταβιβάσετε (κατ' εκτίμηση) πίστωση 300.000 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων άμεσων βιοτικών αναγκών και 2.930.000 ευρώ για επισκευή κύριας κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής των οικογενειών που υπέστησαν ζημιά».
Στ.Μ.