Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 20:15

Ακόμα παρατημένος στις λάσπες ο Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Έξι μέρες μετά την πλημμύρα στην Καλαμάτα και ο Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, που βρίσκεται ανατολικά του Αγίου Δημητρίου του Κοκορόγιαννη, εξακολουθεί να είναι μέσα στις λάσπες. Αν η ζημιά από την πλημμύρα του Παιδικού Σταθμού ήταν μεγάλη, από την πολυήμερη εγκατάλειψή του στην κατάσταση αυτή η ζημιά γίνεται πολύ μεγαλύτερη και αυτό γιατί τα έπιπλα από τα νερά έχουν πλέον φουσκώσει και ο υπόλοιπος εξοπλισμός με τα υλικά καταστρέφονται…

PAIDIKOS-LASPES-DYO-12-09-16.jpgΤα νερά και οι λάσπες στον Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό ξεπέρασαν τα 60 εκατοστά. Ο σταθμός χρειάζεται γερό πλύσιμο, απομάκρυνση της λάσπης, βάψιμο, απολύμανση και αντικατάσταση των υλικών και επίπλων που έχουν καταστραφεί.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, μας έκανε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι ο Β’ Παιδικός Σταθμός την Παρασκευή θα είναι πλυμένος και έτοιμος ώστε από τη άλλη Δευτέρα να φιλοξενήσει παιδιά. Μέχρι τότε, τα παιδιά του Σταθμού θα φιλοξενούνται στον Γ’ και Δ’ Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
PAIDIKOS-LASPES-ENA-12-09-16.jpgΕπίσης ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα να έχει γίνει ήδη ο καθαρισμός του Παιδικού Σταθμού, διότι τα συνεργεία του Δήμου, που δούλευαν νυχθημερόν, απασχολούνταν σε άλλες, πιο άμεσης ανάγκης, εργασίες αποκατάστασης της καταστροφής που προκάλεσε η πλημμύρα.
Ωστόσο υπάρχουν γονείς που είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, ακόμη και αγανακτισμένοι, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός ότι πέρασαν έξι μέρες και ο Παιδικός Σταθμός παραμένει σε αυτή την κατάσταση.
Στ.Μ.
PAIDIKOS-LASPES-TESSERA-12-09-16.jpg