Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 19:44

Την άλλη εβδομάδα το βοήθημα στους πλημμυροπαθείς, ευελπιστεί ο Δήμος

ΕΩΣ 600 ΕΥΡΩ 
«Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταβολές» του οικονομικού βοηθήματος προς τους πληγέντες από την πλημμύρα, το οποίο ανέρχεται μέχρι τα 600 ευρώ, ευελπιστεί ο Δήμος Καλαμάτας. Εκτιμάται από το Δήμοι ότι το βοήθημα το δικαιούνται περίπου 500 νοικοκυριά…

Σε σημερινή ανακοίνωση ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνει ότι «τρεις επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας επισκέπτονται και καταγράφουν ζημιές στα νοικοκυριά από το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Τα στοιχεία για την πρώτη ενίσχυση έως 600 ευρώ περίπου στα πλημμυροπαθή νοικοκυριά αποστέλλονται από το Δήμο Καλαμάτας σταδιακά και εκτιμάται ότι μέχρι αύριο, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταβολές.
Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, είχε γίνει καταγραφή σε περίπου 400 νοικοκυριά όσον αφορά σε ζημιές σε οικοσκευές και στην πρώτη κατοικία και εκτιμάται ότι υπολείπονται άλλα 100 περίπου».
Ο Δήμος επισημαίνει ακόμη ότι «τη στατικότητα κτηρίων θα ελέγξει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, ενώ, «αναφορικά με τη στέγαση και σίτιση, 15 άτομα στεγάζονται και σιτίζονται στη «Διάπλαση - Κέντρο Αποκατάστασης Α.Ε.» από την εταιρεία. Σε ξενοδοχεία διαμένουν, με έξοδα του Δήμου, περί τους 55 σπουδαστές του ΤΕΙ και εκτιμάται ότι σύντομα θα επιστρέψουν στη Σπουδαστική Εστία. Επίσης, 16 άτομα σιτίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και το φαγητό μεταφέρεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Το Δημοτικό Παντοπωλείο, τηλ. 27210 94057, είναι ανοιχτό κάθε μέρα, από 9.00 έως 12.00, για συγκέντρωση αιτημάτων και για δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, ρούχα, υποδήματα κ.λπ.)».