Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 09:48

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας

ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ 

«Η αλληλεγγύη μας φραγμός στους πολέμους και το ρατσισμό» είχε τίτλο η ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο πλαίσιο του 5ου Αντιρατσιστικού - Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας στο Πάρκο του Λιμενικού. Το πρόγραμμα άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, Κυριακή...


Το Σάββατο το βράδυ προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Νίκος Γιαννόπουλος από την Κατάληψη Στέγης City Plaza (χώρος στέγασης προσφύγων), ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, και η Δήμητρα Κυρίλλου από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Η βραδιά συνεχίστηκε με συναυλίες από τα συγκροτήματα Renovatio και Υπεραστικοί, stand-up comedy με τον Αλέξανδρο Τιτκώβ και ρεμπέτικο - λαϊκό λαϊκό γλέντι.


Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει εκδήλωση με θέμα «Η αντιφασιστική πάλη στην κατοχή και η απελευθέρωση της Καλαμάτας», με ομιλητές τους δημοσιογράφους Ηλία Μπιτσάνη και Τάσο Κωστόπουλο. Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους Βασίλη Αθάνα - Σωτήρη Πιφέα και το συγκρότημα Propabanda.

O χώρος ανοίγει από τις 6.00 το απόγευμα, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το Φεστιβάλ διοργανώνουν σωματεία, φορείς και κινήσεις.
Μ.Ν.

Ακολουθούν φωτογραφίες