Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 19:08

Δεν έβαλε μυαλό ο Δήμος και συνεχίζει για ανοιχτό θέατρο στο Νέδοντα!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 
Μόλις πριν μία εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με εισήγηση του ίδιου του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, πήρε απόφαση με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, «Την τεχνική βοήθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών οριοθέτησης χειμάρρων και ρεμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου». Και ενώ έχει υποβάλει αυτό το αίτημα, ενώ περιοχές της πόλης πνίγηκαν στις 7 Σεπτέμβρη από τα μη οριοθετημένα ρέματα και χειμάρρους, η δημοτική αρχή επιμένει για την ανέγερση ανοιχτού θεάτρου στην όχθη του Νέδοντα, οριοθέτηση του οποίου δεν υπάρχει!...

Και βέβαια εκτός από το ζήτημα της οριοθέτησης υπάρχει και η αποκάλυψη της KalamataJournal, σύμφωνα με την οποία -και με βάση τα κτηματολογικά έγγραφα- η περιοχή στην οποία ο Δήμος θέλει να χτίσει ανοιχτό θέατρο φέρεται ότι είναι στην κυριότητα άλλων και όχι του Δήμου!
Σαν να μην συνέβη τίποτα στις 7 Σεπτέμβρη και σαν να μην υπάρχει κανένα ζήτημα με το Κτηματολόγιο, η δημοτική αρχή συνεχίζει να θέλει να χτίσει στο Νέδοντα. Σήμερα δε εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας εστάλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φάκελος για την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου Καλαμάτας, ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή του ανοικτού θεάτρου, σε συνέχεια σχετικής αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Το θέμα θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων για έγκριση και, στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης θα εγκρίνει την τροποποίηση του σχεδίου πόλης».
Στ.Μ.