Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 14:35

Ο κύκλος ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έρχεται στην Καλαμάτα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο στην Καλαμάτα. Όχι όμως ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά του «Κύκλου ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση» ή «e-κύκλου». «Θέλουμε ο e-κύκλος να λειτουργεί ως forum ενός δημόσιου λόγου που δεν ανταγωνίζεται ούτε τον κομματικό, ούτε τον δημοσιογραφικό, ούτε τον επιστημονικό αλλά συμβάλει στο να διατυπωθεί ένας ολοκληρωμένος  δημόσιος λόγος για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ολοκληρωμένος σημαίνει μετατρέψιμος σε πολιτικές, θεσμικές, κοινωνικές, οικονομικές και τελικά αναπτυξιακές  πρωτοβουλίες», σημειώνει ο «Κύκλος ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση»…

Μεταξύ των μελών του «Κύκλου ιδεών» στην περιοχή μας είναι ο δικηγόρος Διονύσης Αλευράς, που συμμετέχει στη διοργάνωση της εκδήλωσης η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη Παρασκευή, 21 Οκτώβρη.
Στην εκδήλωση, μας είπε ο Διονύσης Αλευράς, για τις φιλοδοξίες και τις επιδιώξεις του «Κύκλου ιδεών» σε σχέση με την εθνική ανασυγκρότηση θα μιλήσουν, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ακόμη δύο προσωπικότητες.
Σε προηγούμενη εκδήλωση του «Κύκλου», που έγινε στα τέλη Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, το θέμα της ήταν «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Οι προϋποθέσεις μιας εθνικής στρατηγικής», όπου εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο μίλησαν ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Θανάσης Διαμαντόπουλος και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με ομιλητή τον Νίκο Μαραντζίδη.