Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 17:06

Σπασμένα παιχνίδια και ελλείψεις στις παιδικές χαρές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

Σπασμένο το πάτωμα, απομονωμένη η είσοδος στη τσουλήθρα για την αποφυγή ατυχήματος. Το κατεστραμμένο παιχνίδι είναι έτσι καιρό τώρα στην παιδική χαρά στη μέση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Σπασμένο το πάτωμα, απομονωμένη η είσοδος στη τσουλήθρα για την αποφυγή ατυχήματος. Το κατεστραμμένο παιχνίδι είναι έτσι καιρό τώρα στην παιδική χαρά στη μέση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ 
Το παιδί και το παιχνίδι φαίνεται ότι δεν έχουν για το Δήμο Καλαμάτας την προτεραιότητα που θα έπρεπε. Αυτό δείχνει η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παιδικές χαρές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Εκεί λειτουργούν τρεις παιδικές χαρές με παιχνίδια χαλασμένα ή βανδαλισμένα, με παιχνίδια που καταστράφηκαν, αποσύρθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν αλλά και χωρίς νερό για το πλύσιμο των χεριών των παιδιών πριν φύγουν…

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα στην βόρεια παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, η οποία μάλιστα ήταν και η πρώτη που πήρε πιστοποίηση. Ο χώρος δεν μοιάζει πια και πολύ με παιδική χαρά, ένα μεγάλο κομμάτι του έχει μείνει άδειο. Εκεί βρισκόταν ένα ξύλινο σπιτάκι με τσουλήθρα, το οποίο καταστράφηκε, ο Δήμος το απέσυρε και δεν έβαλε τίποτα άλλο στη θέση του!
PAIDIKH-XARA-TSOULHTRHA-SPASMENH-13-10-16.jpg
Κατεστραμμένη τσουλήθρα
Στη παιδική χαρά στη μέση του πάρκου επίσης ένα σπιτάκι με τσουλήθρα έχει καταστραφεί, μένει όμως εδώ και καιρό στη θέση του κατεστραμμένο! Η βρύση δεν βγάζει νερό, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου κούνιες.
Η παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση είναι η νότια. Και σε αυτή όμως η βρύση δεν λειτουργεί καλά, ενώ οι κούνιες για τα μικρά παιδιά είναι μόνο δύο με αποτέλεσμα τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα να σχηματίζονται ουρές από παιδάκια και γονείς που περιμένουν τη σειρά τους.
PAIDIKH-XARA-VOREIA-PARKO-13-10-16.jpg
Στο βάθος υπήρχε ένα σπιτάκι με τσουλήθρα. Καταστράφηκε, αποσύρθηκε και δεν έχει αντικατασταθεί...
Οι γονείς παραπονούνται για αυτή την κατάσταση και αναμένουν από το Δήμο να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να αντιδρά πιο άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στ.Μ. 
PAIDIKH-XARA-PARKO-SPASMENH-TSOULHTRHA-13-10-16.jpg

PAIDIKH-XARA-PINAKIDA-13-10-16.jpg