Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 01:49

Δεν είναι ανταγωνιστικοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, "φοβάται" ο δήμαρχος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας φαίνεται ότι έχει κουραστεί να σηκώνει ο Δήμος το βάρος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, διέβλεψε ως απαισιόδοξο το μέλλον των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έναντι των ιδιωτικών. Ειδικότερα είπε ότι εάν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ («Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής») συνεχίσει να δίνει στους γονείς τη δυνατότητα επιλογής του σταθμού στον οποίο θα στείλουν το παιδί τους, τότε οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση. «Φοβάμαι ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας…

Και όπως εξήγησε στη συνέχεια, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους ιδιωτικούς διότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν θέματα έλλειψης προσωπικού λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων στους Δήμους.
Πέρα από τη διαπίστωση του δημάρχου για τη μη ανταγωνιστικότητα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σημασία έχει η αναφορά του ότι «δεν είναι καθόλου κακό να μπορούν να επιλέγουν οι γονείς», δηλαδή να παίρνουν την επιταγή του ΕΣΠΑ και να γράφουν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό της επιλογής τους. Ο δήμαρχος λοιπόν υποστηρίζει τις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, όπως έχει υποστηρίξει και τα μνημόνια με τα οποία επιβλήθηκε η απαγόρευση προσλήψεων στους Δήμους, άρα λοιπόν δεν μπορεί να πει ότι φταίνε οι άλλοι που κάποια στιγμή θα κλείσουν οι περισσότεροι δημοτικοί σταθμοί και θα μείνουν να λειτουργούν μόνο ιδιωτικοί, επιβάλλοντας πλήρως τους όρους τους.
Πάντως ο κ. Νίκας τόνισε ότι ο Δήμος φροντίζει να εξασφαλίζει το καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ενώ ανήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί, στις εγκαταστάσεις του Β’ ΚΑΠΗ, κοινό μαγειρείο για όλους τους σταθμούς του Δήμου, με σκοπό την εξοικονόμηση προσωπικού.
Στ.Μ.