Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 17:41

Θέματα έκτακτης ανάγκης και άλλα που χρονίζουν συζήτησαν Μάκαρης-Αλειφέρη

Θέματα έκτακτης ανάγκης και άλλα που χρονίζουν συζήτησαν Μάκαρης-Αλειφέρη

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Απόψεις για τα θέματα έκτακτης ανάγκης, όπως η υποστήριξη των πλημμυροπαθών της 7ης Σεπτέμβρη και η αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά και άλλα ζητήματα που χρονίζουν, όπως η όχληση από τη λειτουργία πυρηνελαιουργείων, αντάλλαξαν σε συνάντηση που είχαν χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, συνοδευόμενος από συμβούλους του, με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,  Ελένη Αλειφέρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας…

Τον Μανώλη Μάκαρη συνόδευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Θεοφιλόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς και ο κοινοτικός σύμβουλος Καλαμάτας σύμβουλος Νίκος Μπιτσάνης και ο τοπικός σύμβουλος Ασπροχώματος Νίκος Χριστόπουλος.   
Τα θέματα που έθεσε η μείζων μειοψηφία είναι:
1.Συνδρομή για άμεση αποκατάσταση καταστροφών στις υποδομές λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, ανακούφιση των πληγέντων με αποζημίωση όχι μόνο για τις οικοσκευές  αλλά και στις περιπτώσεις των καταστροφών σε επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και γεωργική παραγωγή. 
2.Ανάγκη για καλύτερο συντονισμό, σε επίπεδο πολιτικής προστασίας έτσι ώστε να έχουμε άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.
3.Εξεύρεση λύσης για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν από την ατελή διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα αλλά και τις  ανεξέλεγκτες χωματερές στην Μεσσηνία.
4.Αντιμετώπιση του χρονίζοντος περιβαλλοντικού προβλήματος της  λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού .
5.Ανάληψη δράσης σε συνεργασία με την Τροχαία και τους Δήμους  για την καταπολέμηση των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν αυξηθεί στην Μεσσηνία το τελευταίο διάστημα.
6.Επέκταση αστικής συγκοινωνίας σε Βέργα και Μικρή Μαντίνεια.
7.Αποτελεσματική αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων έτσι ώστε να μην προκαλούν προβλήματα στο περιβάλλον και την υγεία του πληθυσμού.