Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 16:00

Ανασύνθεση στη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων και νέα αρχή

Από την έναρξη του 5ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, τη περασμένη Δευτέρα Από την έναρξη του 5ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, τη περασμένη Δευτέρα

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» 
Σε ανασύνθεση προχώρησε η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, με νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Καραλή από την περιοχή της Πύλου. Η νέα διοίκηση αναγγέλλει ότι αναλαμβάνει την προσπάθεια για μια νέα αρχή που θα έχει μεταξύ των προτεραιοτήτων της τη στήριξη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης. Επιπλέον, η Ένωση αναφέρεται στο 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που ολοκληρώθηκε σήμερα και ειδικότερα στη συμμετοχή της στη θεματική εκδήλωση «Ελληνικό πρωινό της Μεσσηνίας», κάτι που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως δημοφιλούς γαστρονομικού προορισμού…

Ειδικότερα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων, ύστερα από την ανασύνθεσή του, συγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος Δημήτρης Καραλής, α’ αντιπρόεδρος Βασίλης Βασιλόπουλος, β’ αντιπρόεδρος Γιώργος Κουρκουτάς, γενικός γραμματέας Δημήτρης Πατριαρχέας, ειδικός γραμματέας Γιώργος Ζεργιώτης, ταμίας Παναγιώτης Πατριαρχέας και μέλος Σπύρος Λαγωνικάκος.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων σημειώνει σχετικά με το Σχολείο Τουρισμού, το Ελληνικό Πρωινό και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης: «Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο των εργασιών του Σχολείου Τουρισμού   Καλαμάτας, συμμετείχε ως συνδιοργανωτής με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος στη θεματική εκδήλωση του «Ελληνικού Πρωινού της Μεσσηνίας». Την παρουσίαση επιμελήθηκε ο Υπεύθυνος και μέλος του Δ.Σ. ΞΕΕ κ. Γιώργος Πίττας στο Ξενοδοχείο Elite City  Resort.
Σε πανελλαδικό επίπεδο το Greek Breakfast, όπως έχει κατοχυρωθεί ως ισχυρό brand name από το ΞΕΕ, προσφέρεται στα μέλη του (Ξενοδοχεία) ως εναλλακτική πρόταση εφαρμογής και εμπλουτισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της Μεσσηνίας σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.        
Παράλληλα συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την σημασία της γαστρονομίας, υποβοηθώντας τόσο στην συγκρότηση της τουριστικής ταυτότητας κάθε τόπου όσο και την οικονομική ανάπτυξη του.  
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας, στη Γενική Συνέλευση των μελών της  που πραγματοποιήθηκε χθες με Νέα Διοίκηση, ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μία Νέα Αρχή επικοινωνίας με τα μέλη της και τους φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό, με άξονα προτεραιότητας τη συμβολή και υποστήριξη πρωτοβουλιών, που έχουν ως στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στα  Ξενοδοχειακά καταλύματα και τους χώρους εστίασης».