Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 15:25

Ο δήμαρχος Καλαμάτας σχεδιάζει να "καταργήσει" το Συμβούλιο της Επικρατείας!...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 
Την τροποποίηση ρυθμίσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας, παρότι επί των συγκεκριμένων έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (αποφάσεις 1242/2016 έως και 1247/2016), ευελπιστεί ότι θα πετύχει η δημοτική αρχή Καλαμάτας, που μάλιστα ζητάει και τη βοήθεια της κυβέρνησης! Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε για αδικίες του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου οι οποίες πρέπει να αρθούν, αποφεύγοντας όμως να σημειώσει ότι για τις αδικίες αυτές κατέθεσαν αιτήσεις ακύρωσης του Σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας τόσο ο Δήμος όσο και ιδιώτες, οι οποίες αιτήσεις όμως απορρίφθηκαν…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στη διευθύντρια της Πολεοδομίας, Παναγιώτα Κουράκλη, προκειμένου να ετοιμάσει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την υποβολή αίτησης στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού. Τόνισε ότι η αίτηση θα υποβληθεί στον «αγαπητό» υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη και μάλιστα κάλεσε την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να συνδράμει, δεδομένου ότι στηρίζεται από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε η αίτηση για την τροποποίηση του σχεδίου να γίνει αποδεκτή.
Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, που ζήτησε σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει ενδελεχής ενημέρωση για το τι προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό με σκοπό την πληροφόρηση του κόσμου.
Ο δήμαρχος ξεκινώντας την απάντησή του προς τον Μάνωλη Μάκαρη σχολίασε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με «πολιτικές διαστάσεις», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί αν και είναι προφανές ότι το σχόλιο αυτό είχε στόχο τον πρώην γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, που δεν κράτησε το Γενικό Πολεοδομικό στο συρτάρι όπως η δημοτική αρχή ζητούσε.
Στη συνέχεια ο κ. Νίκας σημείωσε: «Δεν έχει καμία σημασία το παρελθόν, καμία. Σημασία έχει το παρόν και το μέλλον. Λοιπόν, συμπληρώθηκε ο κρίσιμος χρόνος για να κάνουμε προσφυγή στο υπουργείο Περιβάλλοντος, εννοώ διοικητική προσφυγή, για την αλλαγή του ΓΠΣ. Εδώ είμαστε λοιπόν. Υπάρχουν ζητήματα να τα κουβεντιάσουμε και για την περιοχή του Νέδοντα και για την περιοχή του βάλτου και για την περιοχή της Μαντίνειας και της Βέργας και του Ελαιοχωρίου. Να ακούσουμε λοιπόν τις  θέσεις όλων, να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας, να πάμε στον αγαπητό υπουργό Περιβάλλοντος –παρακαλώ για τη συνδρομή σας- ώστε να έχουμε διοικητικές αλλαγές, μεταβολές. Εμείς δεν θα είμαστε αντίθετοι, θα προσεγγίσουμε το ζήτημα χωρίς κανένα λαϊκισμό. Ήρθε ο χρόνος.
Η διευθύντρια Πολεοδομίας έχει λάβει οδηγία, συντάσσει το σχετικό έγγραφο, θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβουμε την εναυσματική απόφαση, θα έρθει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα κρίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος. Ο χρόνος που προβλέπεται από το νόμο καλύπτεται, άρα η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το νόμο και να άρει κάθε αδικία. Εντάξει; Για να τελειώνουμε με το θέμα αυτό…».
Στ.Μ.