Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 19:21

Ο Νίκας τα έβαλε με την Κινηματογραφική Λέσχη επειδή αρνήθηκε γενναιόδωρη χορηγία 256 ευρω!...

Ο δήμαρχος ανάμεσα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Δημήτρη Καλαντίδη και την εκπρόσωπο της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Αναστασία Λιόκουρα, σε συνάντηση τους τον Απρίλη, όταν ο Δήμος είχε ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει την πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Καλαμάτα Ο δήμαρχος ανάμεσα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Δημήτρη Καλαντίδη και την εκπρόσωπο της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Αναστασία Λιόκουρα, σε συνάντηση τους τον Απρίλη, όταν ο Δήμος είχε ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει την πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Καλαμάτα

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΜΟΝΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ 
Ως αχάριστους περιέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τους ανθρώπους της Κινηματογραφικής Λέσχης, επειδή δεν αποδέχτηκαν επιχορήγηση του Δήμου ύψους 1.000 ευρώ. Όμως από αυτά τα 1.000 ευρώ η Λέσχη θα έπρεπε να επιστρέψει στο Δήμο τα 744, ως ενοίκιο για τη χρήση του αμφιθέατρου του Εργατικού Κέντρου για την πραγματοποίηση του 29ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Ο δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο Δήμος για να εξυπηρετήσει κυρίως την Κινηματογραφική Λέσχη χάλασε πάνω από 25.000 ευρώ για να φτιάξει την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και ότι κάθε χρόνο πληρώνει μόνο για το ρεύμα της αίθουσας πάνω από 7.000 ευρώ. Ωστόσο, συνέχισε, η Λέσχη αποδίδει στο Δήμο για τη χρήση της αίθουσας μόνο 500 ευρώ το χρόνο. Και μετά το κατηγορητήριο κατά της Κινηματογραφικής Λέσχης ο κ. Νίκας είπε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που προέκυψε από παρεξήγηση και κάλεσε τους εκπροσώπους της Λέσχης σε νέα συνεργασία με το Δήμο!…

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες το βράδυ, επιστολή στην οποία περιγράφει πως ο Δήμος αθέτησε διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη της διοργάνωσης του συνεδρίου των Κινηματογραφικών Λεσχών.
Η επιστολή αυτή δεν αναγνώστηκε από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά δημοσιοποιήθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρη Οικονομάκο, που κάλεσε το δήμαρχο έστω και εκ των υστέρων να υποστηρίξει τη Λέσχη για το συνέδριο που διοργάνωσε, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ο Δήμος για εκδηλώσεις σαφώς όχι ανάλογης ποιότητας προσφέρει μεγαλύτερες χορηγίες.
Ο δήμαρχος τότε απάντησε στον Δημήτρη Οικονομάκο ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, ότι λυπάται για το κείμενο της Λέσχης, ενώ άφησε αρνητικά υπονοούμενα για τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών οι οποίοι τον είχαν επισκεφθεί για τη διοργάνωση του συνεδρίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Να καταλάβουν οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Για να μην προχωρήσω παρά πέρα, γι’ αυτούς που ήρθαν από την Αθήνα…, όχι για τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στην πόλη».
Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του σημείωσε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Δ. Οικονομάκο, ότι η δημοτική του αρχή και ο ίδιος προσωπικά κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε να παραχωρηθεί στο Δήμο η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, για την εξυπηρέτηση κυρίως της Κινηματογραφικής Λέσχης: «Ξέρετε πόσα χρήματα έχει πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας -όχι εγώ, εσείς- για να ανοίξει η αίθουσα; Πάνω από 25.000 ευρώ. Για να στεγάζει τη δραστηριότητα της Κινηματογραφικής Λέσχης κυρίως. Πάνω από 25.000 ευρώ. Δεν υπήρχε τίποτα όρθιο στο συγκεκριμένο χώρο, ούτε πυρόσβεση, ούτε ξεκαθαρισμένα ζητήματα όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, ούτε πόρτες σε κάποια σημεία. Βανδαλισμένα και συλημμένα. Πάνω από 25.000 για να ανασκευαστεί ουσιαστικά ένας χώρος που στοίχησε 100αδες χιλιάδες ευρώ. Και παραδώσαμε τη αίθουσα κυρίως στην Κινηματογραφική Λέσχη. Η οποία πληρώνει περί τα 500 ευρώ το χρόνο, όταν μόνο το να βάλεις φως στη συγκεκριμένη αίθουσα πρέπει να διαθέσεις πάνω από 7.000 ευρώ το χρόνο. Ξέρετε ποιος τα διαθέτει αυτά; Ο Δήμος Καλαμάτας».
Ο κ. Νίκας σημείωσε στη συνέχεια ότι μέσα στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρης ο Δήμος δεν είχε μεγαλύτερη δυνατότητα από το να προσφέρει για το συνέδριο των κινηματογραφικών λεσχών περισσότερα από 1.000 ευρώ. Ωστόσο στην πραγματικότητα δεν ήταν 1.000 ευρώ, αφού η Λέσχη θα έπρεπε να επιστρέψει τα 744 για την αίθουσα, η οποία «καλώς δεν δόθηκε δωρεάν», υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Ακολούθως σχολίασε ότι το κόστος λειτουργίας της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου «δεν το καλύπτει η Κινηματογραφική Λέσχη ούτε κατά το 1/20. Είναι δυνατόν να ερχόμαστε και να κατηγορούμε το Δήμο, δηλαδή ότι δεν διανέμουμε τα χρήματα των πολιτών με το σωστό τρόπο; Ειλικρινά λυπούμε για το κείμενο το οποίο εστάλη».
Μετά από όλα αυτά ωστόσο ο κ. Νίκας σημείωσε ότι «δεν έχουμε ειλικρινά κανένα πρόβλημα» με την Κινηματογραφική Λέσχη η οποία «επιτελεί ένα έργο σημαντικό, ασφαλώς. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ταγμένοι σε αυτή την ιστορία. Εμείς είμαστε δίπλα, είναι αποδεδειγμένο ότι είμαστε δίπλα». Τόνισε επίσης ότι τελικά πρόκειται για μια παρεξήγηση, «εμείς είμαστε τρελαμένοι με όλα αυτά που συνέβησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου και μετά και μη λένε ΄΄κοίταξε να δεις κηρύσσουμε τον πόλεμο επειδή δεν μας δώσατε δωρεάν την αίθουσα΄΄. Καλώς δεν δόθηκε δωρεάν η αίθουσα».
Σημειώνεται, τέλος, ότι το 29ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας ήταν το πρώτο όλα αυτά τα 29 χρόνια στο οποίο δεν συμμετείχε ο Δήμος της πόλης στο οποίο φιλοξενήθηκε!
Στ.Μ.