Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 00:12

Βελτίωση λειτουργίας του ΠΕΔΥ Καλαμάτας και σχεδιασμός για τις τοπικές μονάδες υγείας

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιώργος Γιαννόπουλος (στη μέση) στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ στην Καλαμάτα Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιώργος Γιαννόπουλος (στη μέση) στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ στην Καλαμάτα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ 
Με σκοπό την ενημέρωση για άμεσα μέτρα που μπορούν να ληφθούν ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία της υγειονομικής μονάδας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στην Καλαμάτα αλλά και την προώθηση του σχεδιασμού για την ίδρυση στην πόλη τοπικών μονάδων υγείας, επισκέφθηκε χθες τη μονάδα του ΠΕΔΥ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Γιαννόπουλος. Τον συνόδευσαν συνεργάτες του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλαμάτας Μιχάλης Μιχαήλ, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Πατσαρίνος, μέλη της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

«Ήρθαμε για δύο λόγους: Να δούμε τη Μονάδα του ΠΕΔΥ στην πόλη της Καλαμάτας, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε άμεσα για τη βελτίωση της λειτουργίας της. Ο δεύτερος στόχος είναι να δούμε πως εδώ στην πόλη της Καλαμάτας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο για την πρωτοβάθμια παροχή υγείας, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με βάση το νέο νόμο που θα καταθέσει το υπουργείο και το νέο πρόγραμμα χρηματοδότηση που θα δοθεί. Δηλαδή πως θα επεκτείνουμε τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας σε όλη την πόλη της Καλαμάτας και πως θα στελεχώσουμε τις τοπικές μονάδες υγείας».
Ο διοικητής ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της Μονάδας του ΠΕΔΥ, Δημήτρη Καραγλάνη και από γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για διάφορα προβλήματα και ελλείψεις.
Σε ό,τι αφορά τις τοπικές μονάδες υγείας, εξετάστηκε το πώς θα στηθούν και με τι προσωπικό θα στελεχωθούν. Στις τοπικές μονάδες θα υπηρετούν γενικοί ιατροί, οι οποίοι θα δίνουν έμφαση στην πρόληψη των προβλημάτων υγείας ενώ θα παραπέμπουν τους ασθενείς που κρίνεται ανάγκη στην κεντρική μονάδα του ΠΕΔΥ στην Καλαμάτα είτε στο Νοσοκομείο.
Η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των τοπικών μονάδων υγείας θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ των Περιφερειών.
Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της μονάδας του ΠΕΔΥ Καλαμάτας, Δημήτρης Καραγλάνης, σημείωσε ότι η λειτουργία της μονάδας το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί, ενώ αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου με την πρόσληψη δύο μικροβιολόγων, του Ακτινολογικού με έναν ακτινολόγο και της γραμματείας για τα ραντεβού.
Στ.Μ.