Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 11:50

Το Σωματείο προσωπικού του "υπερκερδοφόρου" ΚΤΕΛ καταγγέλλει απειλές για μείωση αποδοχών

«Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ» 
Για απόπειρα εκφοβισμού του προσωπικού με σκοπό τη μείωση των αποδοχών του, καταγγέλλει τη διοίκηση του «υπερκερδοφόρου» Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ο Σύνδεσμος Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών Μεσσηνίας. Υπογραμμίζει ότι «επιχειρήσεις οι οποίες κατ' αποκλειστικότητα, μονοπωλιακά και κατά παραχώρηση από την πολιτεία εκμεταλλεύονται και εκτελούν το δημόσιο έργο της συγκοινωνίας και οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα» δεν μπορούν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους…

Ειδικότερα, η καταγγελία του Συνδέσμου έχει ως εξής: «Η υπέρ κερδοφόρα επιχείρηση «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας Α.Ε.» σαμποτάροντας τη διαβούλευση την οποία η ίδια είχε προκαλέσει, προκειμένου να αναγκαστεί υπό την απειλή απολύσεων το σωματείο μας να συνυπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με μόνο αντικείμενο την κατά 20% αδικαιολόγητη μείωση των αποδοχών όλου του προσωπικού, μη καταφέρνοντας να εξασφαλίσει αυτό το αποτέλεσμα, δια της από 25/10/2016 ανακοινώσεως της μετέρχεται πλέον άλλων μεθόδων.
Παρακάμπτει το υπάρχον σωματείο και τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων και καλεί μεμονωμένα και χωριστά κάθε εργαζόμενο να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μόνο περιεχόμενο την μείωση των αποδοχών κατά 10%.
Εκτός των ανωτέρω με την ανακοίνωση της η προαναφερόμενη επιχείρηση θέτει ως καταληκτική ημερομηνία υπογραφής αυτών των ατομικών συμβάσεων εργασίας την 15/11/2016.
Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού και εφόσον οι εργαζόμενοι δεν «συνετιστούν» και δεν υπογράψουν ακολουθώντας αυτή την παράνομη διαδικασία θα απολυθούν, όπως η συγκεκριμένη επιχείρηση διαδίδει.
Καταγγέλλουμε την έκνομη αυτή μεθόδευση της επιχείρησης Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας ΑΕ. και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα εξής:
Οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν, δεν εκβιάζονται και δεν αποδέχονται απειλές, εκβιασμούς και μεθοδεύσεις, ιδιαίτερα από επιχειρήσεις οι οποίες κατ' αποκλειστικότητα, μονοπωλιακά και κατά παραχώρηση από την πολιτεία εκμεταλλεύονται και εκτελούν το δημόσιο έργο της συγκοινωνίας και οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα
Τελεσίγραφα δεν γίνονται αποδεκτά
Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει».
Την καταγγελία υπογράφουν ο β’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Χρονόπουλος και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Παναγέας.