Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 09:52

Σχέδιο για την αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων που έμειναν κενά ζητάει η μείζων μειοψηφία

Νίκος Χριστόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, Μανώλης Μάκαρης και Χρήστος Ζόμπολος Νίκος Χριστόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, Μανώλης Μάκαρης και Χρήστος Ζόμπολος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 
Επιδοκιμάζει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας τη μεταφορά όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο, τονίζοντας ότι έτσι βελτιώνεται και η εξυπηρέτηση των πολιτών και η ίδια η λειτουργία των Υπηρεσιών. Ωστόσο τονίζει ότι στο νέο Δημαρχείο υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ ζητάει την εκπόνηση σχεδίου για την αποδοτική αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων τα οποία εκκενώθηκαν μετά τη μεταφορά των Υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο. Επιπλέον η παράταξη τονίζει ότι πρέπει να εκπληρωθεί, για λόγους δημοκρατίας, η πρόβλεψη της νομοθεσίας, για τη διάθεση στις μειοψηφίες γραφείου και υπαλλήλου που να υποστηρίζει το θεσμικό τους ρόλο…

Χθες αντιπροσωπεία της μείζονος μειοψηφίας επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο και μίλησε με υπαλλήλους και στελέχη των Υπηρεσιών για τις εντυπώσεις τους από τη λειτουργία τους στο νέο κτίριο καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όπως δήλωσε στη συνέχεια, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της παράταξης, Μανώλης Μάκαρης, από τη συνομιλία που έγινε με τους υπαλλήλους και τα στελέχη επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στενότητας χώρων στο νέο Δημαρχείο, με πολλούς υπαλλήλους να στεγάζονται στο ίδιο γραφείο. Επίσης δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη προβλήματα όπως η σκίαση των γραφείων που λιάζονται πολύ έντονα, η τοποθέτηση υαλοπινάκων στα γκισέ όπου εξυπηρετούνται δημότες κ.λπ
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της στενότητας των χώρων, ο κ. Μάκαρης ανέφερε ότι αυτό θα πρέπει να λυθεί με την παραχώρηση και άλλων γραφείων για τις δημοτικές υπηρεσίες στο κτίριο της παλιάς Καρδιολογικής, το οποίο βρίσκεται υπό επισκευή.
Ο κ. Μάκαρης τόνισε ακόμη ότι στο νέο Δημαρχείο δεν υπάρχει τελικά αίθουσα στην οποία να μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά μια μικρή και ακατάλληλη λόγω του σχήματός της. Σχολίασε δε ότι οι διαβεβαιώσεις που έδινε ο δήμαρχος ότι θα υπάρχει μεγάλη αίθουσα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ένα θέμα που έχει να κάνει με τη δημοκρατία, όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μάκαρης, είναι ότι στο νέο Δημαρχείο δεν υπάρχει γραφείο για τις μειοψηφίες, παρότι αυτό επιβάλλεται από τη νομοθεσία, όπως επίσης ότι η δημοτική αρχή δεν έχει παραχωρήσει στις μειοψηφίες υπάλληλο για την υποστήριξη του θεσμικού τους ρόλου.
Τέλος, ένα ζήτημα που έθιξε το μέλος της παράταξης και τοπικός σύμβουλος Ασπροχώματος, Νίκος Χριστόπουλος, είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο Δήμο. Σχετικά ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό που διατίθεται από διάφορα προγράμματα, καθώς τόνισε και εκείνος ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι πολύ μεγάλο και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο Τμήμα Μισθοδοσίας, όπου οι εργαζόμενοι είναι κατά 50% λιγότεροι από όσους προβλέπει ο Οργανισμός Λειτουργίας του Δήμου.
Στ.Μ.