Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 15:20

"Στημένος" ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα ισχυρίζεται ξανά ο Π. Αλούπης

"Στημένος" ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα ισχυρίζεται ξανά ο Π. Αλούπης

«ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ» 
Με αφορμή το θέμα που άνοιξε με την επιδίωξη της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για τη λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Αλούπης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι τίποτα μπροστά στις παρανομίες, που όπως υπογράμμισε γίνονται, με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα. Ο Παναγιώτης Αλούπης υποστήριξε ότι το αντικείμενο του νέου διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Ταΰγετο είναι αδύνατο να υλοποιηθεί, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στη Μαραθόλακκα. Σχολίασε χαρακτηριστικά: «Τί δημοπρατεί η δημοτική αρχή; Εκτός και αν είναι ένας στημένος διαγωνισμός όπου κάποιος ξέρει ότι δεν θα τα εφαρμόσει, όπως και στην προηγούμενη λειτουργία της Μαραθόλακκας ο εργολάβος δεν εφάρμοσε τίποτα από τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις. Τώρα η δημοτική αρχή στην προσπάθεια να τον απαλλάξει από κάποιες ευθύνες έχει βελτιώσει υπέρ του τη σύμβαση, έχει αφαιρέσει το ισοζύγιο εισερχομένων και εξερχομένων…»…

Στο ίδιο πλαίσιο ο Παναγιώτης Αλούπης συνέχισε σχολιάζοντας επίσης: «Κάτι κρύβεται πίσω από τη βιασύνη της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε μια σύμβαση την οποία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. (…) Προφανώς κάποια στημένη διαδικασία γίνεται. Από τις προηγούμενες διαδικασίες ωφελημένος ήταν ο ανάδοχος, δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι, σίγουρα όμως ήταν ο ανάδοχος. (…) Ή είναι ένα τεράστιο θέμα διαπλοκής με πολλούς εμπλεκόμενους ή είναι μια ανοησία της δημοτικής αρχής».
Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι όλα τα στοιχεία που διαθέτει θα τα καταθέσει στην εισαγγελία, ενώ συνέχισε την καταγγελία του σημειώνοντας πως οι  «συμβάσεις απορριμμάτων που υλοποιεί η δημοτική αρχή συνδυάζουν την προκλητική περιφρόνηση του περιβάλλοντος –συνεχής και αδιάκοπη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με βαριά μέταλλα κ.λπ, βλέπε μελέτη Σιγγελίδη- των χρημάτων των Καλαματιανών -παράνομη καταβολή περί τα 3,5 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία- και συνοδεύονται από πλήθος παράνομων ενεργειών  -παράνομη ανάθεση περί των 2 εκατ. ευρώ, ποδηγετημένους διεθνείς διαγωνισμούς κ.λπ.».
Στη συνέχεια ο κ. Αλούπης έγινε πιο αναλυτικός υποστηρίζοντας ότι από τη νέα σύμβαση, για το διαγωνισμό διαχείρισης των απορριμμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη, «έχουν αφαιρεθεί ασφαλιστικές δικλίδες που περιελάμβανε η προηγούμενη (σύμβαση) η οποία και αυτή απεδείχθη ανεπαρκής στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος». Επιπροσθέτως παρατήρησε ότι «αναφορές και εδάφια προηγούμενης μελέτης που διευκόλυνε να εντοπίσουμε σκληρές πραγματικότητες και να τεκμηριώσουμε κακουργηματικές πράξεις και παραλήψεις (…) έχουν τεχνηέντως απαλειφθεί, λες και το σύνολο των τευχών δημοπράτησης είναι κείμενο-πρόταση φωτογραφική συγκεκριμένου αναδόχου».
MARATHOLAKKA-ALOUPHS-ENA-05-12-16.jpg
Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παναγιώτης Αλούπης από τη Μαραθόλακκα. Δίπλα στη "χωμένη" Μαραθόλακκα έχει δημιουργηθεί μια καινούργια...
Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε στην εξάλειψη από τη νέα μελέτη του ισοζυγίου μεταξύ των εισερχομένων απορριμμάτων με τα εξερχόμενα προϊόντα της διαλογής, στην «αοριστία και μη ανάλυση τιμής» κάτι που υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέπει στο Δήμο να προβεί σε περικοπή της αμοιβής του αναδόχου εφόσον παραβιάζει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, στην αδυναμία υλοποίησης της κομποποίησης όπως έχει διαμορφωθεί ο χώρος στη Μαραθόλακκα, στη δυνατότητα που δίνεται στον ανάδοχο να αλλάξει την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων μετά από την ανάληψη του έργου.
Σχολιάζοντας όλα τα παραπάνω ο δημοτικός σύμβουλος έκανε λόγο για «ανοχή και συνύπαρξη της δημοτικής αρχής σε όλες αυτές τις κακουργηματικές ενέργειες, στη λογική της επικαιροποίησης του εκβιασμού για τη συνέχιση αυτής της ανομίας και όχι για να μην γίνει η Καλαμάτα Πύργος, όπως συχνά αναφέρει ο δήμαρχος».
MARATHOLAKKA-ALOUPHS-TRIA-05-12-16.jpgΣε ότι  αφορά το γεγονός ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με την οποία έχει εκλεγεί ο Παναγιώτης Αλούπης, δεν έχει υιοθετήσει τις καταγγελίες του, ο ίδιος σχολίασε ότι η δημοτική ομάδα στην οποία ανήκει τον «αποστράτευσε» από την παρακολούθηση υλοποίησης της σύμβασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ορίζοντας άλλο δημοτικό σύμβουλο στη θέση του. Σχολίασε επίσης, αναφερόμενος στη στάση της μείζονος μειοψηφίας για όσα γίνονται στη Μαραθόλακκα, ότι «υπάρχουν κάποιοι κοινοί παράγοντες και από τη μια μεριά και από την άλλη», χωρίς πάντως να γίνει περισσότερο σαφής…
Στ.Μ.
MARATHOLAKKA-ALOUPHS-DYO-05-12-16.jpg