Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 15:59

Π. Νίκας: Οι μικροί θα μπορούν να εκβιάζουν με την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

Π. Νίκας: Οι μικροί θα μπορούν να εκβιάζουν με την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
Έρμαιο των εκβιασμών θα γίνουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες εάν η κυβέρνηση θεσπίσει την απλή αναλογική για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, υποστήριξε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ανέφερε ότι, προκειμένου να συγκροτηθούν πλειοψηφίες, οι πιο δυνατοί θα υποκύπτουν στους εκβιασμούς των πιο μικρών. Επιπλέον υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί, με την απλή αναλογική, να ελέγξει την αυτοδιοίκηση. Τέλος σημείωσε ότι οι αναφορές του αυτές δεν έχουν καμία προσωπική ιδιοτέλεια αλλά ξεκινούν από την αναγκαιότητα να είναι η αυτοδιοίκηση παραγωγική…

«Εγώ ως δήμαρχος είμαι κατά της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας αργότερα ότι την ίδια άποψη έχει και όσον αφορά το εκλογικό σύστημα των εθνικών εκλογών, παρατηρώντας όμως ότι γι’ αυτές δεν του πέφτει λόγος.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος είπε ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση σκέπτεται να εισαγάγει την απλή αναλογική «για να έχει καλύτερο λόγο και συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση».
Πρόσθεσε ότι με την απλή αναλογική θα σημειωθεί «σημαντική πολυδιάσπαση» και πως «οι μικροί θα μπορούν να ελέγχουν το έργο των Δήμων» όπως και ότι θα δημιουργηθεί ένας «κατατεμαχισμός μέσα στους Δήμους, ο καθένας θα κάνει την πολιτική του. Αυτό δεν είναι ένα σύστημα που μπορεί να προσφέρει σε παραγωγή έργων».
Στ.Μ.