Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 01:06

Η δημοτική αρχή αρνείται να τηρήσει το νόμο και προσπαθεί να διχάσει, τονίζουν φιλόζωοι κάτοικοι

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Ότι η δημοτική αρχή Καλαμάτας αρνείται να τηρήσει το νόμο και προσπαθεί να διχάσει τους κατοίκους της πόλης, τονίζουν φιλόζωοι κάτοικοι σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή τη στάση της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την παράνομη απαγόρευση εισόδου δεσποζόμενων ζώων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε σχόλιο της εφημερίδας «Ελευθερία», για τις πινακίδες απαγόρευσης εισόδου των δεσποζόμενων ζώων στο Πάρκο οι οποίες θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη απαγορευτική απόφαση ισχύει κανονικά και ποτέ δεν ακυρώθηκε από αρχές και όργανα ελέγχου της νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο οι φιλόζωοι κάτοικοι δίνουν στη δημοσιότητα την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152, με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος είχε κρίνει ως νόμιμη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Πάρκου, στον οποίο περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εισόδου των δεσποζόμενων ζώων σε αυτό.

Μάλιστα ο δήμαρχος στην απόφασή του αφήνει να εννοηθεί ότι η είσοδος των δεσποζόμενων ζώων στο Πάρκο ενέχει κινδύνους για τα παιδιά που παίζουν εκεί!

Από την άλλοι οι φιλόζωοι κάτοικοι σημειώνουν ότι για την άρνηση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει το νόμο έχει επιληφθεί ο εισαγγελέας της Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση των φιλόζωων κατοίκων έχει ως εξής: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η απάντηση του κυρίου Νίκα σε ότι αφορά την παρουσία των απαγορευτικών πινακίδων στο πάρκο των σιδηροδρόμων ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Η προσφυγή που κάναμε στη Β΄ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 152  Ν. 3463/2006 έγινε δεκτή με την 78/20-9-2016 απόφαση, η οποία ακυρώνει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης αρ.29389/1060/12-4-2016 που έκρινε νόμιμη την απόφαση 546/17-12-15 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να προβεί υποχρεωτικά στις προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με το άρθρο 153 του Ν.3463/2006, κάτι που δεν έχει κάνει έως τώρα και απ΄ότι γνωρίζουμε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει επιληφθεί ο Εισαγγελέας.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε την εμμονή της Δημοτικής Αρχής στην άρνηση της τήρησης του νόμου και της προσπάθειας να διχάσει τους πολίτες της Καλαμάτας.


Υ.Γ.  Επισυνάπτουμε την απόφαση της Β΄ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 152"
apof.jpg