Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 16:18

Απαγορεύεται αυστηρά το ξεχαρμάνιασμα των υπαλλήλων στο Δήμο Καλαμάτας

Απαγορεύεται αυστηρά το ξεχαρμάνιασμα των υπαλλήλων στο Δήμο Καλαμάτας

ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 
Υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας έχουν πιαστεί στα πράσα, με τη βοήθεια των τηλεοπτικών καμερών, να καπνίζουν παράνομα μέσα στο Δημαρχείο, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους έχουν προβεί σε καταγγελίες προς τη δημοτική αρχή για τα χαρμάνια συναδέλφους τους. Κατόπιν αυτών ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς τους διευθυντές των Υπηρεσιών, προειδοποιεί για την επιβολή των προστίμων που ορίζει η νομοθεσία σε όσους συνεχίζουν να ξεχαρμανιάζουν στα δημοτικά κτίρια και τους κοινόχρηστους χώρους τους. Επιπλέον σημειώνει ότι το σύστημα εξαερισμού του νέου Δημαρχείου μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα εφόσον αντιληφθεί την ύπαρξη καπνού…

Στο σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από το δήμαρχο σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει προφορικές καταγγελίες από Δημοτικούς Υπαλλήλους για συναδέλφους τους, που καπνίζουν στους χώρους εργασίας, χωρίς να νοιάζονται για τη δυσφορία ή τα προβλήματα υγείας των συναδέλφων τους.
Επιπλέον, το σύστημα κλιματισμού, ειδικά στο κτίριο του νέου Δημαρχείου, δεν είναι κατασκευασμένο, για να διαχειρίζεται τον καπνό, με ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του κτηριακού συγκροτήματος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά το κάπνισμα στα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους του Δημαρχείου, αλλά και στα άλλα Δημοτικά κτίρια».
Στ.Μ.