Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 15:23

Δυναμώνει η Καρδιολογική, έρχεται ο νέος στεφανιογράφος

Δυναμώνει η Καρδιολογική, έρχεται ο νέος στεφανιογράφος

ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ 
Θέμα εβδομάδων φαίνεται ότι είναι η εγκατάσταση και λειτουργία του νέου στεφανιογράφου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής Καλαμάτας, μηχάνημα που θα ενισχύσει την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Σήμερα επισκέφθηκαν τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκπρόσωποι της εταιρίας Philips, από την οποία έχει παραγγελθεί ο στεφανιογράφος, το κόστος για την προμήθεια του οποίου, ύψους 500.000 ευρώ περίπου, έχουν αναλάβει τα ιδρύματα Σταύρου Νιάρχου, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου…

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης, «τις αμέσως επόμενες ημέρες, ξεκινούν οι τεχνικές εργασίες για την προβλεπόμενη διαμόρφωση του χώρου ενώ ο  εξοπλισμός έχει ήδη παραγγελθεί στην προμηθεύτρια Εταιρεία.
Επίσης πριν από λίγες ημέρες  υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας  μεταξύ του Νοσοκομείου  Καλαμάτας και του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης,  με βάση το οποίο ορίστηκε ως φορέας υλοποίησης της παραπάνω δωρεάς.
Παράλληλα δε, υπογράφηκε και η σύμβαση μεταξύ του Φιλόπτωχου Ταμείου και της αναδόχου Εταιρείας PHILIPS».
Σε γραπτή του δήλωση ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σημειώνει: «Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου   είχαμε μια συνάντηση  με στελέχη της αναδόχου Εταιρείας για την ταχύτερη δυνατόν εγκατάσταση και λειτουργία του νέου στεφανιογράφου.
Τα πράγματα πάνε καλά και τις επόμενες  ημέρες  ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης  του χώρου.  Πολύ σύντομα το Αιμοδυναμικό μας Εργαστήριο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει με το νέο  στεφανιογράφο.
Για πολλοστή φορά,  ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα τρία Ιδρύματα  για αυτή τη  τόσο σημαντική δωρεά όπως επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες στο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο για την μεγάλη του συμβολή και συνεργασία στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας του νέου στεφανιογράφου που πραγματικά ΣΩΖΕΙ  ΖΩΕΣ».