Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 07:46

Διευκρινίσεις Μπούχαλη για το κόστος του Καλαματιανού Καρναβαλιού

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ 
Κάτι λιγότερο από 40.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 20.000 περίπου είναι χορηγίες, θα κοστίσει το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, όπως σημείωσε χθες ο υπεύθυνος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης...


Ο αντιδήμαρχος έκανε σχετικές διευκρινίσεις, επειδή όπως είπε «πολλά ακούγονται και εντέχνως κάποια διαδίδονται για να δημιουργήσουν και εντυπώσεις».

Πρόσθεσε ότι οι 60.000 ευρώ που ακούγονται, αφορούν το κόστος όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας και όχι μόνο το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, το «μπάτζετ» του οποίου, όπως τόνισε, δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα.

«Το μεγαλύτερο βάρος είναι τα ηχητικά και ειδικά τα ηχητικά για τη μεγάλη παρέλαση. Γι’ αυτό και στη νυχτερινή παρέλαση μέχρι τώρα δεν έχουμε ηχητικά. Επειδή είναι δυσβάσταχτο το κόστος για το Δήμο Καλαμάτας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι μια περίοδος δύσκολη, καταλαβαίνουμε τους καρναβαλιστές, αλλά καταλαβαίνουμε και τον κόσμο που περνάει δύσκολα. Το Καλαματιανό Καρναβάλι λοιπόν στοιχίζει κάτω από 40.000 ευρώ, ενώ φέτος είχαμε την τύχη να έχουμε και μεγάλες χορηγίες».
Ο κ. Μπούχαλης ευχαρίστησε τους χορηγούς και επισήμανε ότι τα έξοδα όλων των καλλιτεχνών που ήρθαν στην Καλαμάτα για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού καλύφθηκαν από τις χορηγίες.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο έντυπο με το πρόγραμμα του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, με 8.000 αντίτυπα, το οποίο έχει διανεμηθεί και διανέμεται ακόμη σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας και σε ξενοδοχεία, ενώ αναφέρθηκε στην οικονομική τόνωση της πόλης, σημειώνοντας ότι εξαιτίας αυτής της αποκριάτικης εκδήλωσης αυξάνεται η δουλειά στα καταστήματα, σε ραφτάδικα κ.λπ., με αποτέλεσμα «το χρήμα να κινείται» σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

M.N.