Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 19:21

"Πρόταση και ευχή" να μεταφερθεί στο Δημαρχείο η Δημοτική Πινακοθήκη "Α. Τάσσος"

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ 
Είναι αλήθεια ότι οι Καλαματιανοί δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στα εικαστικά. Ταυτόχρονα όμως είναι αλήθεια ότι η θέση στην οποία βρίσκεται η Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος», στο Ιστορικό Κέντρο πίσω από τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, δεν βοηθάει. Η πρόταση και ευχή λοιπόν του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, είναι να μεταφερθεί η Δημοτική Πινακοθήκη στο Δημαρχείο του πεζόδρομου της Αριστομένους. Την πρόταση και ευχή διατύπωσε ο κ. Λαμπρινίδης το μεσημέρι δημόσια, με αφορμή την σημαντική έκθεση ζωγραφικής που εγκαινιάζεται το βράδυ της Πέμπτης στη Δημοτική Πινακοθήκη, με έργα των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη…

«Η Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος», πέρα από το ιστορικό θεσμικό της ρόλο, ως θεματοφύλακα της νεοελληνικής τέχνης, αναζητά και άλλους ρόλους. Ρόλους επικοινωνίας. Αναζητά τρόπους να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλότεχνων της πόλης και να ενισχύσει εν γένει τις σχέσεις παιδείας και πολιτισμού», τόνισε ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης που συνέχισε ως εξής: «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται περιοδικές εκθέσεις. Στην προηγούμενη έκθεση, στην αναδρομική του Νίκου-Γαβριήλ Πεντζίκη, η επισκεψιμότητα πέρασε τα 2.000 άτομα, πράγμα που δείχνει ότι οι Καλαματιανοί έχουν ιδιαίτερη αγάπη στα εικαστικά. Αυτά που λέγονται, ότι η Δημοτική Πινακοθήκη δεν έχει μεγάλη προσβασιμότητα, είναι μια αλήθεια. Βρίσκεται στο άκρο, θα λέγαμε, της πόλης. Θα ήταν πολύ καλό, πολύ σημαντικό, αυτό το κτίριο, το ιστορικό Δημαρχείο, να γίνει η νέα Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας. Αυτό είναι πρόταση και ευχή από εμένα».
Ο κ. Λαμπρινίδης σημείωσε ότι έχει κάνει σχετική αναφορά στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος αντέδρασε θετικά, όπως είπε, ενώ θα τη σχετική πρόταση θα την υποβάλει και με τον τυπικό τρόπο.  
Στ.Μ.