Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 18:33

Η εξάρα της "Μπάρτσα" και η εξάδα του Παναγιώτη Νίκα…

Γιάννης Αδαμόπουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, Παναγιώτα Ντίντα, Θανάσης Βασιλόπουλος, Θανάσης Ηλιόπουλος, Παύλος Μπουζιάνης Γιάννης Αδαμόπουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, Παναγιώτα Ντίντα, Θανάσης Βασιλόπουλος, Θανάσης Ηλιόπουλος, Παύλος Μπουζιάνης

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ο αριθμός της ημέρας είναι το «έξι»... Δεν φταίει μόνο η εξάρα που έριξε χθες η Μπαρτσελόνα στους «Παριζιάνους», είναι και οι έξι αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας, που φυσικά παρέμειναν έξι μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος. Από τους έξι αντικαταστάθηκαν οι πέντε. Το «ωραίο» είναι ότι ο μοναδικός που παρέμεινε αντιδήμαρχος μάλλον ήταν και ο μόνος που θα ήθελε αν όχι να αντικατασταθεί τουλάχιστον να αλλάξει πόστο... Ο λόγος για τον Θανάση Βασιλόπουλο, έναν από τους πιο ευγενείς, εργατικούς και διακριτικούς δημοτικούς συμβούλους. Μετά από τέσσερα χρόνια (δύο συνεχόμενες θητείες) στην εξαιρετικά απαιτητική θέση του αντιδήμαρχου Καθαριότητας ο Θανάσης Βασιλόπουλος περίμενε πως και πώς να δοκιμαστεί σε κάτι άλλο. Ο δήμαρχος όμως είχε άλλη άποψη και τον άφησε στην ίδια θέση για ενάμιση χρόνο ακόμη…, τουλάχιστον…

Κρίνοντας τον ανασχηματισμό της εξάδας των αντιδημάρχων θα λέγαμε ότι δεν είναι κακός ούτε προκάλεσε καμία έκπληξη. Όλοι περίμεναν ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές, ενώ τα πρόσωπα που επέλεξε ο δήμαρχος, ο Θανάσης Ηλιόπουλος, ο Παύλος Μπουζιάνης, ο Δημήτρης Δημόπουλος, η Παναγιώτα Ντίντα, ο Γιάννης Αδαμόπουλος και ο Θανάσης Βασιλόπουλος έχουν δοκιμαστεί και στο παρελθόν ως αντιδήμαρχοι (εκτός του Γιάννη Αδαμόπουλου) και έβγαλαν τη δουλειά που τους είχε αναθέσει ο δήμαρχος. Το πρόβλημα είναι σε αυτά που άφησε να εννοηθεί ο δήμαρχος όταν είπε ότι όλοι οι σύμβουλοι της παράταξής του και όχι μόνο οι αντιδήμαρχοι θα αναλάβουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Φαίνεται δηλαδή ότι οι αντιδήμαρχοι που όρισε ο δήμαρχος θα έχουν περιορισμένες αρμοδιότητες. Και αυτό σε συνδυασμό με την περιορισμένη θητεία τους, γιατί ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα είναι αντιδήμαρχοι μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018 αντί μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2019. Πόσο ευχαριστημένοι μπορούν να είναι λοιπόν οι νέοι αντιδήμαρχοι με ψαλιδισμένες αρμοδιότητες και με ψαλιδισμένη θητεία; Όταν γνωρίζουν μάλιστα ότι την ώρα που θα ξεκινάει η τελική ευθεία για τις εκλογές του 2019 ο δήμαρχος πιθανόν θα τους αντικαταστήσει.  
Στη δήλωσή του ο δήμαρχος κ. Νίκας ευχαρίστησε τους αντιδήμαρχους που αντικαταστάθηκαν, όπως και την πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Οικονομάκου, τονίζοντας ότι «έδωσαν στην πρώτη περίοδο τον καλύτερο εαυτό τους. Προφανώς θα μετέχουν στο έργο το δημοτικό. Θα αναλάβουν όλοι συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν σήμερα ως αντιδήμαρχοι θα έχουν θητεία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, οπότε θα συζητήσω πάλι με τα μέλη της πλειοψηφίας για το σχήμα εκείνο το οποίο θα οδηγήσει τη δημοτική παράταξη στην τελική ευθεία. Το κριτήριο είναι να δοθεί σε όλους η ευκαιρία της προσφοράς και μάλιστα από πρωταγωνιστική θέση και να κάνουμε το καλύτερο για το λαό της Καλαμάτας. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ όλοι οι μετέχοντες του συνδυασμού, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να έχουν την ευκαιρία από μία θέση σημαντική να προσφέρουν στον καλαματιανό λαό και να δείξουν τις δυνατότητές τους».
Τέλος ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, που θα συνέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα ανακοινώσει και τους νέους προέδρους των νομικών προσώπων που ελέγχονται από το Δήμο (Φάρις, ΔΕΥΑΚ, Διοκλής, Αθλητικός Οργανισμός, Κεντρική Αγορά, Σύνδεσμος Ύδρευσης, Φιλαρμονική).
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, αυτές είναι:
Θανάσης Ηλιόπουλος, αντιδήμαρχος Οικονομίας-Οικονομικών και Διοικητικών
Παναγιώτα Ντίντα, αντιδήμαρχος ανάπτυξης, προγραμματισμού και ευρωπαϊκών θεμάτων
Δημήτρης Δημόπουλος, αντιδήμαρχος υποδομών
Γιάννης Αδαμόπουλος, αντιδήμαρχος συντήρησης υποδομών και δημοτικών διαμερισμάτων
Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και αμαξοστασίου
Παύλος Μπουζιάνης, αντιδήμαρχος υγείας, πρόνοιας και αλληλεγγύης.
Στ.Μ.