Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 15:25

Σπίρτζης για Καλαμάτα: "Τέρμα στα έργα βιτρίνας, δεν θα χαθούν στις λάσπες άλλες ζωές"...

Σπίρτζης για Καλαμάτα: "Τέρμα στα έργα βιτρίνας, δεν θα χαθούν στις λάσπες άλλες ζωές"...

ΝΕΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΜΕ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 
Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 2.500.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής παρέμβασης από τη Θουρία μέχρι τον κόμβο του Ασπροχώματος για Μεσσήνη, ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Υποδομών και μάλιστα σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνει: «Τέρμα στα έργα βιτρίνας. Πάμε σε έργα ουσίας. Δεν θα χαθούν στις λάσπες άλλες ζωές και περιουσίες». Ενώ γίνονται όμως αυτές οι δηλώσεις, η κυβέρνηση εγκρίνει δάνεια προς το Δήμο ύψους 5.5 εκατομμυρίων ευρώ για  αποσπασματικές αναπλάσεις μεταξύ άλλων πιο απαραίτητων έργων...

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου με τη δήλωση του υπουργού έχει ως εξής: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Καλαμάτας γίνεται πράξη. Αποφασισμένος να δώσει ώθηση στα έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης εντάσσει τον προϋπολογισμό ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου για την Καλαμάτα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε μεταβιβάζει στο δήμο Καλαμάτας, ποσό 2.500.000,00 ευρώ, για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών- Νέας Εισόδου, στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό –Β φάση». Πρόκειται για τη συνέχεια μίας σειράς έργων που έχουν δρομολογηθεί για το νομό Μεσσηνίας από το 2015, τα οποία αφορούν σε έργα πρόληψης και προστασίας φυσικών καταστροφών.
Ο κ. Σπίρτζης, με αφορμή την επικείμενη δημοπράτηση του προαναφερθέντος έργου, υπογραμμίζει τη στροφή που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ατζέντα της χρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στα έργα φυσικών καταστροφών, τα οποία θα διαφυλάξουν την περιουσία και την ασφάλεια των πολιτών.
«Το 2017 η έμφαση του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την ελληνική περιφέρεια, θα δοθεί στα έργα πρόληψης και φυσικών καταστροφών και όχι σε έργα βιτρίνας εφήμερων εντυπώσεων. Στόχος μας, είναι, να σταματήσουν τα θλιβερά φαινόμενα στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας, της Καλαμάτας, της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων αστικών κέντρων, στις οποία, κάθε φορά που σημειώνεται μία έντονη βροχόπτωση, χάνονται οι κόποι μιας ζωής».
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ θα εκτελεστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας.
Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου, διά της διευθύνσεως Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων διατηρεί το δικαίωμα να εποπτεύει την αντιστοίχιση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου, αλλά και της προόδο του, ακόμη και με επιτόπου επιθεωρήσεις, εφόσον κι αν κριθούν αυτές αναγκαίες».