Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 18:11

Πανδαιμόνιο κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας στο Διοικητήριο

Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας και ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, από την Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας και ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, από την Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας

ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 
Γενική αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι στο Διοικητήριο, κατά την επίσκεψη και τις επαφές του υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Αρχικά πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από την Ένωση Γονέων και Σωματεία και ακολούθησε δεύτερη από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο υφυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Σωματείων, αφού τους άκουσε μετά έδωσε μια σύντομη απάντηση και έκανε σχόλια για επικοινωνιακό σόου που γίνεται για τις τηλεοπτικές κάμερες… Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αυτή ξεκίνησε με αναστάτωση στη συνέχεια όμως έγινε διάλογος αλλά με διαλείμματα έντασης όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας…

Στην πρώτη κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, της Επιτροπής πρωτοβουλίας ωρομισθίων-αναπληρωτών, του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων. Το ψήφισμα που παρέδωσαν στον υφυπουργό έχει τα εξής αιτήματα:
•        Ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Να αυξηθεί τώρα η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
•        Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά, αναλώσιμα κλπ.
•        Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών άμεσα.
•        Ούτε μια απόλυση αναπληρωτή. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια, άδεια λοχείας και ανατροφής με καθεστώς ίδιο με των μονίμων. Επίδομα στέγασης για όσους αναπληρωτές εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
•        Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
•        Αναλογία εκπαιδευτικών – μαθητών ανά τάξη, 1/15 για το νηπιαγωγείο και την Α’ και Β’ δημοτικού και 1/20 στις υπόλοιπες τάξεις.
•        Επαναφορά των τριμήνων στα Γυμνάσια
•        Παράταση φοίτησης των παιδιών στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. , έως ότου δημιουργηθεί η νέα δομή που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές - κοινωνικές ανάγκες των παιδιών.
•        Δημιουργία ξενώνα για τα παιδιά που αποφοιτούν από τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ
•        Διαγραφή όλων των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις δημόσιες εταιρείες ηλεκτρισμού, θέρμανσης, ύδρευσης, τηλεφώνου.
•        Να μην καταργηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους δεν μπορέσουν να εξεταστούν στις κανονικές ημερομηνίες των πανελλαδικών.
•        Άρση της ποινικής δίωξης του Παναγιώτη Κουφαλάκου, Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, η οποία γίνεται ύστερα από μήνυση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο μουσικό Σχολείο. Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδος του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία. Ο Γραμματέας με την ιδιότητα του, θέλησε να ενημερώσει την σχολική κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της, για την Πανελλαδική Κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Την ημέρα εκείνη όλοι οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών με τους γονείς τους βρίσκονταν σε πανελλαδική κινητοποίηση ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη».
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο ο υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι η θέση του υπουργείου Παιδείας είναι ότι εκπαιδευτικά διαφορές δεν μπορεί να λύνονται στα δικαστήρια, πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι προσωπικής επιλογής το αν θα επιμείνει ο μηνυτής.
Στ.Μ.
PAME-SXOLEIA-17-03-17.jpg

_1018385.jpg