Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 16:58

Ενημέρωση για τα κόκκινα δάνεια από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 
Ιδιώτες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που βαρύνονται με «κόκκινα δάνεια» θα έχουν την ευκαιρία τη Δευτέρα το μεσημέρι να ενημερωθούν πλήρως για το νομικό πλαίσιο που έχει ήδη ψηφιστεί ή είναι υπό ψήφιση όσον αφορά τη διαχείριση των χρεών αυτών. Η ενημέρωση θα γίνει στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από την οποία θα μιλήσει ο ειδικός γραμματέας, Φώτης Κουρμούσης…

Η ενημερωτική ημερίδα θα ξεκινήσει στις δύο μετά το μεσημέρι και θα γίνει στο Επιμελητήριο, στην αίθουσα συνεδριάσεων.  
Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση, η συμμετοχή του ειδικού γραμματέα Φώτη Κουρμούση έχει σκοπό:
«-να παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, δηλ. τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και οφειλές προς δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ)
-να απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις / απορίες
-να τεθούν από τους συμμετέχοντες ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία, καθώς και στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε:
- ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας την ήδη ψηφισμένη νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
- υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, παρουσιάζοντας την υπό ψήφιση νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού».