Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 15:36

Γνωρίζουν την περιοχή και την κουλτούρα μας μαθητές και καθηγητές από πέντε χώρες

Γνωρίζουν την περιοχή και την κουλτούρα μας μαθητές και καθηγητές από πέντε χώρες

ERASMUS PLUS
Μαθητές και καθηγητές από πέντε χώρες, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Λιθουανία βρίσκονται από την Κυριακή στην Καλαμάτα και πραγματοποιούν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, σε κέντρα εστίασης, σε σχολεία. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τον τίτλο «Share», στο οποίο από την Ελλάδα συμμετέχει το Λύκειο Αρφαρών. Συναντήσαμε τους μαθητές και τους καθηγητές χθες το βράδυ στο μεζεδοπωλείο «Μάναμ», δίπλα από το διατηρητέο ξενοδοχείο «Αχίλλειον» του πεζόδρομου της Αριστομένους…

ERASMUS-MANAM-PAIDIA-KATHIGHTES-30-03-17.jpgΤην ευθύνη της ξενάγησης των μαθητών και καθηγητών από τις άλλες χώρες έχουν αναλάβει η διευθύντρια του Λυκείου Αρφαρών Άννα Πολυχρονοπούλου και η καθηγήτρια Χαρά Κιουρή.
ERASMUS-KATHIGHTES-MANAM-30-03-17.jpgΒασικοί σκοποί που προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές και οι καθηγητές την κουλτούρα άλλων χωρών όσον αφορά τον υγιεινό τρόπο ζωής, την άθληση, την υγιεινή διατροφή, τους τρόπους χαλάρωσης. Έτσι λοιπόν έχουν επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, εμβληματικό χώρο για όλη την ανθρωπότητα σχετικά με το «νους υγιής εν σώματι υγειί», σήμερα επισκέφθηκαν την Αρχαία Μεσσήνη και παρακολούθησαν παράσταση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης. Έχουν επισκεφθεί επίσης διάφορα εστιατόρια και μεζεδοπωλεία προκειμένου να γνωρίσουν τις γεύσεις της περιοχής.
ERASMUS-PAIDIA-30-03-17.jpgΟι ξένοι μαθητές και καθηγητές θα αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους αύριο, Παρασκευή. Είναι δε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την περιοχή μας και συγκεκριμένα με το κλίμα -οι Πολωνοί έχουν κάνει και μπάνιο στη θάλασσα, την οποία μάλιστα βρήκαν και ζεστή- με το φαγητό, τη φιλοξενία.
Σημειώνεται τέλος ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος έχει προηγηθεί ανάλογη επίσκεψη στην Κολωνία της Γερμανίας, ενώ το συντονισμό του προγράμματος έχει η Αγγλία.
Στ.Μ.
ERASMUS-KATHIGHTES-30-03-17.jpg