Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 18:05

Απάντηση στη δήλωση Τσίπρα για το συνδικαλιστικό κίνημα από το Εργατικό Κέντρο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Να μην μεταθέτει στο συνδικαλιστικό κίνημα τις δικές του ευθύνες για την παραβίαση των δικών του «κόκκινων γραμμών» και τη ψήφιση και νέων σκληρών και επώδυνων μέτρων, καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Ρώμη ότι το συνδικαλιστικό κίνημα λειτουργεί ως «οπισθοφυλακή», εννοώντας προφανώς των δανειστών…

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας έχει ως εξής: «Στην διάσκεψη της Ρώμης ο Πρωθυπουργός έκανε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας χαρακτηρίζοντας το ως οπισθοφυλακή. Εμείς για την αποκάλυψη της αλήθειας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:
      Τα συνδικάτα στη χώρα μας πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια 42 απεργίες.
      Σε όποια χώρα πέρασε το ΔΝΤ τα συνδικάτα εξαφανίσθηκαν.
      Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τους μνημονιακούς νόμους και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στην διαιτησία.
      Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δικαιώθηκαν.
      Τα συνδικάτα από την πρώτη στιγμή το 2010 προσέφυγαν στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας με μια σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων.
      Κατέθεσαν νέες προσφυγές, με την παρουσία του ILO στην Ελλάδα.
      Διατηρήσαμε λοιπόν έτσι δυνατή την παρουσία μας και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων.
Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχει ευθύνες γιατί δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις.
Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητεί αυτές τις προσπάθειες των εργαζομένων, τη στιγμή που για μια ακόμη φορά πρόκειται να παραβιάσει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» και ετοιμάζεται να αποδεχτεί και να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν και σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης των μνημονίων.
Τα μνημόνια δεν τα διαπραγματεύονται και δεν τα ψηφίζουν οι εργαζόμενοι γι’ αυτό δεν πρέπει οι ευθύνες να μετατίθενται σ’ αυτούς».