Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 01:46

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ λίγες ώρες μετά τη συμφωνία για τα νέα μέτρα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
«Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από το συμβιβασμό, την υποχώρηση, τον εφησυχασμό, την πίστη σε ανέξοδες υποσχέσεις και λόγια του μπαλκονιού», τόνισε το βράδυ της Παρασκευής το ΠΑΜΕ, σε συλλαλητήριο που πραγματοποίησε στην Καλαμάτα κατά της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την επιβολή και νέων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μάρτη, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας….

Ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «η αποψινή μας κινητοποίηση είναι η αρχή, είναι απλώς ένα βήμα. Είμαστε έτοιμοι για αγωνιστική-απεργιακή απάντηση όταν η συγκυβέρνηση φέρει τα μέτρα στη Βουλή. Προετοιμαζόμαστε για τη δική μας Πρωτομαγιά. Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, όποιον εργαζόμενο προβληματίζεται, σε σύσκεψη τη Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο».
PAME-POREIA-SYNTAXIOUXOI-08-04-17.jpgΕπίσης ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος υπογράμμισε: «Η συγκέντρωσή μας σήμερα που συνεδρίασε το eurogroup και συμφώνησαν σε νέα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ στις πλάτες μας είναι η απάντησή μας στην αντεργατική επίθεση που κλιμακώνεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι η απάντησή μας στην κυβερνητική προπαγάνδα που επιχειρεί να παρουσιάσει την αλήθεια με τα «χέρια κάτω και τα πόδια πάνω» για να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι διαπραγματεύεται, συγκρούεται και κλείνει συμφωνίες, με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα. Είμαστε εδώ για να στείλουμε κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, μικρομεσαίο αγρότη. Με τον αγώνα μας να δυναμώσουμε τη σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας. Η πραγματική σύγκρουση που έχουμε ανάγκη για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας είναι η σύγκρουση για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτή η σύγκρουση θα δώσει αποτελέσματα».
Στ.Μ.