Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 22:38

H Kalamata Journal στα πιστοποιημένα διαδικτυακά μέσα του υπουργείου Ενημέρωσης

H Kalamata Journal στα πιστοποιημένα διαδικτυακά μέσα του υπουργείου Ενημέρωσης

ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ 12591 
Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μεσσηνίας KalamataJournal βρίσκεται στα πρώτα 231 διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης τα οποία πιστοποιήθηκαν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης…

Η ανάρτηση των στοιχείων των πιστοποιημένων διαδικτυακών μέσων-μελών έγινε σήμερα και η σχετική λίστα έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση emedia.media.gov.gr.
Όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση της λίστας θα είναι διαρκής, καθώς η εγγραφή νέων μελών συνεχίζεται.
Το Υπουργείο θεσπίζει επίσης σήμα πιστοποίησης μέλους του Μητρώου, που θα φέρει σε εμφανές σημείο της αρχικής του σελίδας κάθε εγγεγραμμένο διαδικτυακό μέσο, ώστε να γνωρίζουν οι -υπόχρεοι ενημέρωσης για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης- Φορείς ποια από τα μέσα δικαιούνται μέρος των διαφημιστικών κονδυλίων.
Μεταξύ άλλων, στα προνόμια των μελών του Μητρώου συγκαταλέγονται:
Το δικαίωμα πρόσβασης στην κρατική διαφήμιση, μέσω της εφαρμογής της νομοθεσίας για την κατανομή της.
Η δωρεάν παροχή Υπηρεσίας Εντοπισμού Λογοκλοπής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ).
Η συνεργασία στα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.).
Η διαπίστευση δημοσιογράφων.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο διασφαλίζει ότι η κρατική διαφήμιση θα πηγαίνει σε ιστοσελίδες με ονοματεπώνυμα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχει αγκαλιαστεί ήδη από την διαδικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα».