Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 13:38

Κάλεσμα της ΛΑΕ στην απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα της ΛΑΕ στην απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
Το διεκδικητικό πλαίσιο της Λαϊκής Ενότητας ενόψει του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς παρουσιάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Μεσσηνία και καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί στο μνημείο των φονευθέντων λιμενεργατών, στο λιμάνι της Καλαμάτας. Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι είναι η ώρα για τη συγκρότηση εργατικού λαϊκού μετώπου που θα καταργήσει τα μνημόνια με την έξοδο από την ευρωζώνη, με εθνικό νόμισμα, με σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας…

Ειδικότερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας της Λαϊκής Ενότητας ανακοίνωσε για την Εργατική Πρωτομαγιά: «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης. Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές προχώρησε στη θεσμοθέτηση και νέων αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών μέτρων ακόμη και μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου, προωθώντας ουσιαστικά ένα τέταρτο -ανομολόγητο απ’ τη κυβέρνηση-μνημόνιο…
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να βγάζει στο σφυρί τη Δημόσια περιουσία τη λαϊκή περιουσία, ακόμη και την πρώτη κατοικία.
Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας όλων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας κόντρα στην αγωνιστική αδράνεια, κόντρα στις «καθαρές» και χωριστές συγκεντρώσεις.
Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να είναι η νέα αγωνιστική αφετηρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει.
Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, ενάντια στο προωθούμενο νέο 4ο μνημόνιο, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Υπάρχει άλλος δρόμος, ανατρεπτικός, ρεαλιστικός και ελπιδοφόρος. Δρόμος αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ευημερίας, δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας για το άνοιγμα του οποίου αξίζει, μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία.
Τα βασικά στοιχεία αυτής της εναλλακτικής πρότασης είναι η κατάργηση των μνημονίων, ο τερματισμός της λιτότητας, η διαγραφή του δημοσίου χρέους, η γενναία “σεισάχθεια” “διαγραφή” στο ιδιωτικό χρέος λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, η εθνικοποίηση των τραπεζών, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα.
Αυτά προϋποθέτουν την έξοδο από την ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, καθώς και τη σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς, τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα, τις θέσεις εργασίας, τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια και θα ανοίγει το δρόμο για βαθύτερες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές και για το σοσιαλισμό.
Κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά. Υπάρχει άλλος δρόμος.
Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των συνδικάτων.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία των Συνδικάτων.
Συγκέντρωση 10.30 π.μ. στο μνημείο των λιμενεργατών στην παραλία Καλαμάτας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ