Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 20:08

Η Μεσσήνη την 1η Ιουνίου παίρνει το αρχείο της και φεύγει…

Η Μεσσήνη την 1η Ιουνίου παίρνει το αρχείο της και φεύγει…

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ 
Τροποποίησε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την απόφασή του για την παύση της υποστήριξης του Δήμου Μεσσήνης στα πολεοδομικά θέματα. Με τη νέα απόφαση ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίζει το Δήμο Μεσσήνης μέχρι τις 31 Μάη (αντί μέχρι τις 30 Απρίλη που είχε αρχικά αποφασιστεί). «Την 1η Ιουνίου παίρνουν το αρχείο τους και δουλεύουν εκεί», δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία από το Δήμο Μεσσήνης, η οποία έγινε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών τη Μεγάλη Εβδομάδα…

Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κάλεσαν τη δημοτική αρχή Καλαμάτας να δώσει ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο στο Δήμο Μεσσήνης για την προετοιμασία λειτουργίας της δικής του πολεοδομίας, ωστόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε ότι έχει γίνει συνεννόηση με το δήμαρχο Μεσσήνης και δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Επιπλέον ο κ. Νίκας τόνισε ότι είναι προς όφελος του Δήμου Μεσσήνης η σύσταση και λειτουργία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, σημειώνοντας ότι «ένας Δήμος δεν μπορεί να είναι αυτοδύναμος αν δεν έχει όλες τις Υπηρεσίες».
Πάντως, την Τετάρτη το βράδυ, που συζητήθηκε το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, η δημοτική αρχή είπε ότι η ημερομηνία της 1ης Ιουνίου για την έναρξη της λειτουργίας της εκεί Διεύθυνσης Πολεοδομίας είναι περισσότερο εναυσματική και αφέθηκε να εννοηθεί ότι είναι αντικειμενικά αδύνατο να ξεκινήσει ο Δήμος Μεσσήνης να λειτουργεί τη δική του υπηρεσία και να εξυπηρετεί τους μηχανικούς και τους πολίτες από την έναρξη του Ιουνίου.
Στ.Μ.