Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 20:25

Συμφέροντα πιέζουν κατά της παραλιακής χάραξης για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος, λέει ο δήμαρχος

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΠΙΜΟΝΗ 
Επανήλθε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στο θέμα του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για την επιλογή της παραλιακής χάραξης. Αυτή τη φορά μάλιστα ο δήμαρχος μίλησε για «προσπάθεια επιβολής τοπικών συμφερόντων» που εξυπηρετούνται με τη νέα χάραξη. Η επιμονή του δημάρχου Καλαμάτας δημιουργεί ερωτήματα καθώς και την υποψία ότι ο δήμαρχος πιέζει για την παραλιακή χάραξη, με σκοπό να κερδίσει κάτι άλλο για το Δήμο του, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη τακτική του απέναντι στην κυβέρνηση έχει μέχρι σήμερα αποτελέσματα…

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Δήμο Καλαμάτας, ο δήμαρχος «αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στο δρόμο Καλαμάτας - Ριζομύλου και ΄΄στην απόλυτη αναγκαιότητα της παραθαλάσσιας χάραξης. Η δυστοκία για την παράδοση έστω της προμελέτης για άλλη χάραξη αποδεικνύει την αδυναμία τεκμηρίωσης μιας διαφορετικής πρότασης. Επιβάλλεται να σταματήσουν άμεσα οι πειραματισμοί και η οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής τοπικών συμφερόντων και πρέπει να ληφθεί απόφαση για τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου σύμφωνα με τη μελέτη της παραθαλάσσιας χάραξης, για την οποίαν έχουν αποφασίσει τα Δημοτικά Συμβούλια και το ΤΕΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι όλη η ανατολική και η δυτική Πυλία συμφωνούν με την εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης΄΄».
Από την άλλη, στο Δήμο Μεσσήνης φαίνεται ότι έχει επικρατήσει η άποψη πως πρέπει να ολοκληρωθεί και η νέα μελέτη ώστε να αξιολογηθεί μαζί με την παλιότερη και να επιλεγεί εκείνη που θα κριθεί καλύτερη και οικονομικότερη.
Στ.Μ.