Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 15:10

Φεύγουν οι πρόσφυγες από την Καλαμάτα αλλά όχι για το "κολαστήριο" της Σάμου

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ 
Σχετικά αίσιο είναι το τέλος της αγωνίας που έζησαν οι 19 πρόσφυγες οι οποίοι κρατούνται επί τρεις εβδομάδες περίπου στο κτίριο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής, στο κτιριακό συγκρότημα του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας. Οι πρόσφυγες δεν θα μεταφερθούν τελικά στο «κολαστήριο» του κέντρου κράτησης της Σάμου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά, αλλά στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στην Κυλλήνη, όπου οι συνθήκες παραμονής είναι οπωσδήποτε καλύτερες…

Πρόκειται για δύο οικογένειες, μία από τη Συρία και μία από το ΙΡΑΚ και για συνολικά 19 άτομα, εκ των οποίων τα εννέα παιδιά και ανήλικα. Ορισμένοι από τους πρόσφυγες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και στη Σάμο δεν θα είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν ιατρική φροντίδα, ενώ στο νησί, όπως υπογραμμίζουν οι δύο οικογένειες, οι συνθήκες στο κέντρο κράτησης είναι άθλιες και επικίνδυνες, ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστημα τους πρόσφυγες υποστήριξαν προκειμένου να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους και να αποφύγουν τις δυσμενέστερες γι’ αυτούς αποφάσεις η δικηγόρος Χρύσα Καούνη και αλληλέγγυα άτομα από την περιοχή.
Στ.Μ.