Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 03:01

Το ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα τιμούν στον Ταΰγετο τη 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΚΑΙ 28 ΜΑΗ 
Και επίσημα ανακοινώθηκε από τη Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, η διοργάνωση διήμερου εκδηλώσεων, στις 27 και 28 Μάη στον Ταΰγετο, προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η αποκάλυψη μνημείου για την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ, που θα γίνει από τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος θα μιλήσει επίσης στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας. Το μνημείο βρίσκεται στην Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης, λίγο πριν τη Τουριστικό…

Ειδικότερα, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Σπάρτης, θα γίνουν στις 11:00 το πρωί της άλλης Κυριακής από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος θα βρίσκεται στην περιοχή από το άλλο Σάββατο και θα περιοδεύσει στη Λακωνία. Στις 12 το μεσημέρι της άλλης Κυριακής θα γίνει η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας, όπου θα κατασκηνώσουν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από το άλλο Σάββατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το διήμερο των εκδηλώσεων θα είναι έτοιμη μεγάλη έκδοση με σημαντικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για τη 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Όπως τονίζεται από τη Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, «ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ ήταν ηρωικός και δίκαιος, ταξικός και διεθνιστικός. Δεν ήταν πόλεμος «ανάμεσα σε αδέλφια» ούτε πόλεμος που ξέσπασε «με ευθύνη και των δύο πλευρών» όπως ισχυρίζονται όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν την αγριότητα του αστικού κράτους. Ο αγώνας του ΔΣΕ από το 1946 έως και το 1949 αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και τον 20 αιώνα. Οι εκμεταλλευτές και το κράτος τους γνώρισαν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή τους. Ο εμφύλιος ανέδειξε δύο κόσμους απόλυτα εχθρικούς μεταξύ τους: Από τη μια μεριά ήταν οι λαϊκοί αγωνιστές, φτωχοί εργάτες και αγρότες που εξέφραζαν τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Από την άλλη ήταν ο αστικός εθνικός στρατός, η αστική τάξη και το κράτος της, οι πολιτικοί υπηρέτες τους και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους με πρωτεργάτη τις ΗΠΑ. Αυτός ο αγώνας ανέδειξε ότι όπως και τότε έτσι και σήμερα οι άνθρωποι του μόχθου δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές τους, ότι δεν μπορεί να υπάρχει κοινό «εθνικό συμφέρον» και «εθνικοί στόχοι» σε μια κοινωνία που οι λίγοι απολαμβάνουν τον πλούτο που βγαίνει από τον ιδρώτα των πολλών».