Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 12:59

Στα 24 ευρώ μειώθηκε το ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας!

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ 
Το ότι η Καλαμάτα υπέστη τις φοβερές συνέπειες των σεισμών του 1986 έχει ακόμη και σήμερα και ευεργετικές συνέπειες. Τότε η Καλαμάτα εντάχθηκε σε προγράμματα που ίσχυαν για «άγονες» περιοχές της χώρας. Και το Νοσοκομείο της Καλαμάτας εξακολουθεί να θεωρείται νοσοκομείο «άγονης» περιοχής. Γι’ αυτό και ισχύουν τελικά μειωμένες τιμές για τα απογευματινά ιατρεία. Όπως δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, οι τιμές για τα ραντεβού που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα δεν ισχύουν και τελικά το κόστος έχει προσδιοριστεί, βάσει παλιάς υπουργικής απόφασης, στα 24 ευρώ, τιμή εξαιρετικά ανταγωνιστική σε σχέση με τα ραντεβού στα ιδιωτικά ιατρεία…

Ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι η τιμή των 24 ευρώ ίσχυσε από την πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων, προχθές Τετάρτη. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, δεν ισχύει η αρχική ανακοίνωση με τις τιμές των ραντεβού, οι οποίες κυμαίνονταν από τα 30 μέχρι τα 50 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό του κάθε γιατρού που προσφέρεται να συμμετέχει στην ολοήμερη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων.
Την Τετάρτη, που ξεκίνησε η απογευματινή λειτουργία των ιατρείων, είπε ο κ. Μπέζος, είχαν κλειστεί συνολικά 25 ραντεβού και προσήλθαν 24 ασθενείς. Η ειδικότητα που φαίνεται ότι έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση, πρόσθεσε, είναι του οφθαλμίατρου.
Ερωτηθείς ο κ. Μπέζος για το αν οι γιατροί επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται στα απογευματινά ιατρεία με τις μειωμένες τιμές, ο διοικητής σημείωσε ότι το ενδιαφέρον θα φανεί στην πορεία του χρόνου.
Στ.Μ.