Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 18:43

Επιλέξτε τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καλεί τους γονείς ο Δήμος Καλαμάτας

Επιλέξτε τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καλεί τους γονείς ο Δήμος Καλαμάτας

ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
Πρώτη φορά ο Δήμος Καλαμάτας προτρέπει με τόση έμφαση τους γονείς να επιλέξουν για τα παιδιά τους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Εκτιμάται ότι ο Δήμος προβαίνει σε αυτή την προτροπή προσβλέποντας σε ένα μερίδιο των επιδοτήσεων του προγράμματος εναρμόνισης της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Καλαμάτας τονίζει ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι πλήρεις από πλευράς προσωπικού και η προσφορά υπηρεσιών άριστη σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο τον Οκτώβρη του 2016 ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «φοβάται» πως οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τους ιδιωτικούς εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων που δεν επιτρέπει την κάλυψη κενών σε ό,τι αφορά το προσωπικό…

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αριστομένους, υπό το δήμαρχο και με τη συμμετοχή του αντιδήμαρχου Παύλου Μπουζιάνη, στελεχών του Δήμου και των διευθυντριών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, αποφασίστηκε «να ενταθεί η προσπάθεια από πλευράς του προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ώστε να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με τη διαδικασία χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ. Φυσικά, δεκτά θα γίνουν παιδιά και με την κλασική διαδικασία».
Στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης για την ένταξη στο πρόγραμμα εναρμόνισης της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή παρατάθηκε μέχρι τις 14 Ιούνη, καθώς επίσης τονίζεται ότι «Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει 7 Παιδικούς Σταθμούς, με υποδομές σε άριστη κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία ύψους 100.000 ευρώ για διόρθωση μικροπροβλημάτων. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι πλήρεις από πλευράς προσωπικού και η προσφορά υπηρεσιών άριστη σε όλα τα επίπεδα. Επιπροσθέτως, από την επόμενη σχολική χρονιά προγραμματίζεται για το προσωπικό η διενέργεια σεμιναρίων και η οργάνωση ημερίδων για την καθοδήγηση των γονέων. Σε κάθε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό θα υπάρξει απόλυτη κάλυψη σε εποπτικό υλικό και παιδικές χαρές, για να είναι η παιδαγωγική διαδικασία άριστη.
Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους γονείς να επιλέξουν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, μια δημόσια δομή, η οποία εργάζεται με εξαιρετικό τρόπο και παρέχει τα αναγκαία εφόδια στα παιδιά».
Στ.Μ.