Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 14:28

Αναφορές με γρίφους για την Πολεοδομία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Αναφορές με γρίφους για την Πολεοδομία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 
Αναφορές με γρίφους για την Πολεοδομία της Καλαμάτας, έγιναν χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με αφορμή εισήγηση της δημοτικής αρχής για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε οικοδομικά τετράγωνα του Ασπροχώματος. Εισήγηση που αρχικά κρίθηκε, από συμβούλους της αντιπολίτευσης, ως χαριστική ή ευνοϊκή προς συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά στη συνέχεια οι σύμβουλοι έδειξαν να πείθονται από τη διαβεβαίωση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ότι οι ωφελημένοι από τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο Δήμος και το Ασπρόχωμα. Ωστόσο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλούπης, υποστήριξε ότι η Πολεοδομία της Καλαμάτας έχει ιδιωτικοποιηθεί και επανέλαβε αίτημά του να του χορηγηθούν συμφωνητικά βάσει των οποίων αναθέτει ο Δήμος μελέτες για πολεοδομήσεις και πράξεις εφαρμογής. Αν και δεν έγινε ξεκάθαρο, τουλάχιστον από τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, το τι ακριβώς εννοεί ο Παναγιώτης Αλούπης, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στην απάντησή του μίλησε για «λάσπη στον ανεμιστήρα» και υπογράμμισε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τη διευθύντρια της Πολεοδομίας…

Ειδικότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι «όσον αφορά στην Πολεοδομία, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου η διευθύντρια της Πολεοδομίας. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος, επαρκής απολύτως επιστημονικά, προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί σε δύσκολες συνθήκες και με προβλήματα τα οποία έχει. Κοιτάξτε, σύρεται, όπως κάθε προϊστάμενος της Πολεοδομίας, κάθε βδομάδα στα δικαστήρια, γιατί τα ατομικά συμφέροντα είναι πάρα πολύ σκληρά. Μέχρι τώρα δεν έχει καμία καταδίκη από τη δικαιοσύνη, όπως διάφοροι υπάλληλοι (αλλά) και ο δήμαρχος, (που) σχεδόν κάθε εβδομάδα είμαι στα δικαστήρια για διάφορα, γιατί τα θέματα είναι χιλιάδες. Παρακαλώ πάρα πολύ όταν αναφερόμαστε σε υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, όταν έχουμε κάτι τεκμηριωμένο να πούμε και να το καταγγείλουμε, να το κάνουμε. Διαφορετικά λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος, είναι κάτι το οποίο…. Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα. Έναν υπάλληλο που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του νομίζω ότι δεν είναι καθόλου θετικό για την πορεία των υπηρεσιών του Δήμου… Δεν έχει διαπιστωθεί τίποτα. Εντίμως η συγκεκριμένη υπάλληλος και με επάρκεια υπηρετεί το Δήμο και εκπληρώνει τα καθήκοντά της για όσο χρόνο θα είναι στην Υπηρεσία αυτή».
Σε ό,τι αφορά την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ασπρόχωμα, αυτή αφορά οικόπεδο που ρυμοτομείται υπερβολικά και έχει σκοπό τη μείωση του κοινόχρηστου χώρου που έχει επιβληθεί ώστε να τακτοποιηθεί κατά το δυνατόν στην αρχική του θέση, ενώ σε άλλο οικόπεδο του Δήμου που προορίζεται για την ανέγερση δημοτικού καταστήματος μετατρέπεται τμήμα του οικοδομήσιμου χώρου σε κοινόχρηστο χώρο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι «δεν γίνεται χάρη σε κανέναν, δεν εξυπηρετείται κανένας, εξυπηρετείται πρωτίστως ο Δήμος και τα συμφέροντα του Δήμου» και αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες που τακτοποιούνται με την τροποποίηση συναίνεσαν το προηγούμενο διάστημα, πριν ολοκληρωθούν οι διοικητικές διαδικασίες, ώστε να παραχωρηθεί η απαιτούμενη γη για τη κατασκευή του κόμβου της συνδετήριας οδού με την περιμετρική της Καλαμάτας.
Στ.Μ.