Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 16:50

Επανειλημμένες παρατηρήσεις για προβλήματα στην περιμετρική της Καλαμάτας

Επανειλημμένες παρατηρήσεις για προβλήματα στην περιμετρική της Καλαμάτας

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΗΞΗ ΤΗΣ 
Σε μια ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης παρουσίασαν προβλήματα που υπάρχουν στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας, ιδιαίτερα στο ανοιχτό τμήμα της και κοντά στην απόληξή της, τα οποία εγκυμονούν και κινδύνους για ατυχήματα. Υπάρχουν κάποια ζητήματα, αναγνώρισε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, υπογράμμισε όμως ότι η περιμετρική είναι ένα έργο κόσμημα για την πόλη…

Ειδικότερα ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, για μια ακόμη φορά τόνισε ότι φώτα στην περιμετρική, κοντά στην απόληξή της, εξακολουθούν να μη λειτουργούν. Ανέφερε ότι χρειάζεται βελτίωση η σήμανση του δρόμου και ιδιαίτερα η σήμανση για το που οδηγούν οι έξοδοι από τον οδικό άξονα. Πρόσθεσε ότι ο τελευταίος φωτεινός σηματοδότης της περιμετρικής, στα Γιαννιτσάνικα, πολλές φορές δεν λειτουργεί ενώ όταν λειτουργεί δεν έχει σωστή ρύθμιση, με αποτέλεσμα, όπως άφησε να εννοηθεί, να γίνονται παραβιάσεις από τους οδηγούς.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, πρόσθεσε ότι πρέπει να μονοδρομηθεί η οδός Αναπαύσεως, κάθετη της περιμετρικής στα Γιαννιτσάνικα, διότι πρόκειται για δρόμο πολύ στενό στον οποίο έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η κίνηση, δεδομένου ότι πολλοί οδηγοί επιλέγουν αυτό το δρόμο για να μπουν από την περιμετρική στη Λακωνικής επειδή δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης. Ο Δημήτρης Φαββατάς σημείωσε ότι έχει υποβληθεί στο Δήμο σχετικό αίτημα από τους κατοίκους της περιοχής.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επανέλαβε ότι θα γίνει σύσκεψη με το υπουργείο Υποδομών και τον Μορέα για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων στην περιμετρική, κυρίως όμως για αντιπλημμυρικά έργα στην  περιοχή του Φραγκοπήγαδου, η οποία μετά την κατασκευή της περιμετρικής χρειάζεται ακόμη περισσότερη αντιπλημμυρική προστασία. Επίσης είπε ότι σε σύσκεψη που είχε χθες το πρωί με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, συζήτησαν για θέματα της περιμετρικής και ειδικότερα για την προώθηση πολεοδομικών εφαρμογών, οι οποίες είναι απαραίτητο να προχωρήσουν ώστε η λειτουργία της περιμετρικής να αποδώσει ακόμη περισσότερο.
Στ.Μ.