Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 03:14

Σκέψεις για ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σωθεί το επιδαπέδιο έργο τέχνης

Σκέψεις για ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σωθεί το επιδαπέδιο έργο τέχνης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τετελεσμένη είναι για τη δημοτική αρχή Καλαμάτας η καταστροφή του επιδαπέδιου έργου τέχνης op art στην υπό ανάπλαση κεντρική πλατεία, ωστόσο κάτοικοι της περιοχής εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη και με ασφαλιστικά μέτρα να ζητήσουν τη διάσωση του έργου, κάτι για το οποίο έχει απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Πολιτισμού και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς, ξεκαθάρισε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση διάσωσης του έργου, ούτε καν δημιουργίας μικρότερου αντιγράφου σε άλλο σημείο. Αυτό διότι η ανάπλαση γίνεται βάσει εγκεκριμένης μελέτης και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να τροποποιηθεί, για αρχιτεκτονικούς και οικονομικούς λόγους τους οποίους επικαλέστηκε ο αντιδήμαρχος.
Το αίτημα για τη διάσωση του επιδαπέδιου έργου έθεσαν για μία ακόμη αφορά οι επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος, και του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης.
Στ.Μ.