Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 16:39

Ακόμη απλήρωτοι οι εργάτες στον «σκουπιδοφάγο» του Σούκου

Ακόμη απλήρωτοι οι εργάτες στον «σκουπιδοφάγο» του Σούκου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ 
ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Προσδοκίες ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των σκουπιδιών, έχει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Τόνισε δε ότι η αισιοδοξία του πηγάζει από τη συναίνεση που ελπίζει ότι θα δείξουν τα τρία αυτά κυβερνητικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), για την αντιμετώπιση και του συγκεκριμένου προβλήματος.

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγοι κάτοικοι του Ταϋγέτου με τα παιδιά τους διαμαρτυρήθηκαν επειδή είναι ακόμη απλήρωτοι από την εταιρία του Κώστα Σούκου, τον οποίο έφεραν στην Καλαμάτα η Περιφέρεια και ο Δήμος για τα «φάει» με τα μηχανήματά του τα σκουπίδια.
Οι συγκεκριμένοι εργάτες είναι απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, όμως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη, καθώς δεν είχε συνάψει καμία σύμβαση μαζί τους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Δήμος οφείλει στην εταιρία του Κώστα Σούκου περί τα 13.000 ευρώ, τα οποία είναι δεσμευμένα στο ταμείο με σκοπό να τα πάρουν οι απλήρωτοι εργάτες, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος, τόνισε ότι είναι ανήθικο να μένουν οι εργάτες που έχουν δουλέψει κάτω από εξαιρετικά άσχημες συνθήκες απλήρωτοι, ζήτησε να πληρωθούν από το Δήμο με πολιτική απόφαση, ενώ υπογράμμισε ότι με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας υπάρχουν πολλά ανάλογα φαινόμενα.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι τέτοια πολιτική απόφαση δεν μπορεί να λάβει ο Δήμος.
Χθες το βράδυ αποφασίστηκε να γίνει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να εξευρεθούν οικόπεδα για την επεξεργασία των σκουπιδιών και την αποθήκευση των υπολειμμάτων, δεδομένου ότι από την πρώτη πρόσκληση δεν βρέθηκαν κατάλληλοι χώροι.
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχουν δύο λύσεις. Είτε να ξεκινήσει και πάλι η επεξεργασία των απορριμμάτων στη «Μαραθόλακκα» του Ταϋγέτου, κάτι που σημείωσε ότι δεν συμφέρει οικονομικά είτε να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για τη συγκεκριμένη διαδικασία σε άλλες περιοχές γύρω από την πόλη της Καλαμάτας.
Στ.Μ.