Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 15:48

Τον Πάνο Πετρόπουλο εμπλέκει ο Δήμος στο "κόψιμο" σχολείων από το ΕΣΠΑ

Πάνος Πετρόπουλος και Παναγιώτης Νίκας Πάνος Πετρόπουλος και Παναγιώτης Νίκας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο, Μεσσήνιος Πάνος Πετρόπουλος, θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την απόρριψη των φακέλων του Δήμου Καλαμάτας για την χρηματοδότηση έργων σε σχολεία από το ΕΣΠΑ. Αυτό αφήνει να εννοηθεί, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας. Όπως σημειώνεται σε αυτή, ο δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη για τα έργα στα σχολεία που κόπηκαν από το ΕΣΠΑ και σχολιάζεται ότι «στην επιλογή των σχολικών κτηρίων προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ / ΕΣΠΑ ρόλο και λόγο έχει η ηγεσία της Εκπαίδευσης σε περιφερειακό επίπεδο»…

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας έχει ως εξής: «Η απόρριψη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των αιτήσεων του Δήμου Καλαμάτας για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Άριος, του Παιδικού Σταθμού οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και, κυρίως, της σε βάθος συντήρησης και αναβάθμισης των κτηρίων του πρώην Πολυκλαδικού, οδήγησε σε τηλεφωνική συνεργασία, σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, το Δήμαρχο με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Τελικά, συμφωνήθηκε η επανυποβολή και των τριών μελετών, με τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητούνται. Η επανυποβολή θα γίνει σε νέες Προσκλήσεις, που θα εκδοθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ίδωμεν.

Πάντως, στην επιλογή των σχολικών κτηρίων προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ / ΕΣΠΑ ρόλο και λόγο έχει η ηγεσία της Εκπαίδευσης σε περιφερειακό επίπεδο».