Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 20:49

Μάκαρης: Ούτε ένα έργο στο Δήμο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 
Κανένα έργο του Δήμου Καλαμάτας, σε ό,τι αφορά τον τομέα του αθλητισμού, δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλης Μάκαρης. Όπως τονίζει, οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι σοβαρές, γιατί, όπως σημειώνει, δεν διαθέτει καμία ώριμη μελέτη…

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωση του Μανώλη Μάκαρη σημειώνονται τα εξής: «Σοβαρές οι ευθύνες της δημοτικής αρχής καθώς κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Καλαμάτας δεν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κατατέθηκαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γ.Γ.Α. και εγκρίθηκαν από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τα πρώτα αθλητικά έργα (με ώριμες μελέτες, τεχνικά δελτία και τεύχη δημοπράτησης) στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. για το 2017. Αυτά αφορούν 37 αθλητικά έργα που υπάγονται γεωγραφικά σε 11 Περιφέρειες από 20 Νομούς της χώρας και 26 Δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 4.197.281 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά λοιπόν τα έργα δεν περιλαμβάνεται κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Καλαμάτας. Είναι σοβαρές οι διαχρονικές ευθύνες της δημοτικής αρχής  η οποία «περί άλλα τυρβάζει» και παρόλη την δεκαετή παραμονή της στην εξουσία δεν διαθέτει καμία ώριμη μελέτη για τα  αναγκαία έργα αθλητικών υποδομών (κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση  των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων).   

Καλούμε τη δημοτική αρχή Καλαμάτας να προχωρήσει επιτέλους στην εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών ικανών να διεκδικήσουμε την επόμενη υποβολή έργων που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική μας παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες»- ήδη από τον Μάιο του 2016- έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση  για τις αθλητικές υποδομές της Δήμου Καλαμάτας η οποία μπορεί να αποτελέσει την βάση αυτής της διεκδίκησης  αφού αναλύει επακριβώς τις ανάγκες και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις».