Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 22:51

Ο Μορέας έχει πάρει μια τεράστια μελέτη χωρίς κανείς να ξέρει πως...

Αριστερά από τον Μορέα Αλέκος Γεωργόπουλος, Λεωνίδας Μπόμπολας και Γιώργος Συριανός, στη μέση ο γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και δίπλα του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης Αριστερά από τον Μορέα Αλέκος Γεωργόπουλος, Λεωνίδας Μπόμπολας και Γιώργος Συριανός, στη μέση ο γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και δίπλα του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Μια μελέτη που θα θωρακίσει από τις πλημμύρες όχι μόνο την Καλαμάτα, όχι μόνο τα χωριά του Δήμου αλλά όλη την περιοχή μέχρι το αεροδρόμιο και τη Μεσσήνη εκπονεί ο Μορέας, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει με ποια διαδικασία ανατέθηκε και αυτή η τεράστια, σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο δήμαρχος, μελέτη στην εταιρία. Ο δήμαρχος μίλησε για μια μελέτη που θα προβλέπει έργα προϋπολογισμού 10άδων εκατομμυρίων ευρώ. Είπε επίσης ότι στη μελέτη αυτή του Μορέα εντάσσεται και η αντιπλημμυρική προστασία του Παμίσου. Αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι για την αντιπλημμυρική μελέτη του Παμίσου έχει γίνει διαγωνισμός και αναμένεται το προσεχές διάστημα ο ανάδοχος. Μελέτη που έχει προκηρυχτεί με 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου από το υπουργείο Υποδομών και με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων…

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι χθες συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τη μελέτη που εκπονεί ο Μορέας, στην οποία συμμετείχε ο διευθυντής της εταιρίας Γιώργος Συριανός, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΚ και το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης.

Επίσης ο δήμαρχος είπε ότι εξαιτίας της μελέτης που ετοιμάζει ο Μορέας ζητήθηκε από το Δήμο να παγώσει τα έργα που έχει προγραμματίσει για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης (πλην των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), όπως τον δίδυμο αγωγό που σχεδιάζεται για τη Βαγγέλη Δράκου, προφανώς επειδή η μελέτη της εταιρίας μπορεί να αντιμετωπίσει τα θέματα με άλλο τρόπο.

Πάντως ο δήμαρχος δεν θέλησε να κάνει περισσότερες αναφορές για το θέμα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έργο της κυβέρνησης και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν προσεχώς από τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
Στ.Μ.