Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 18:02

Την περιβαλλοντική αδειοδότηση για τα έργα στον Καραμπογιά ζητάει το Περιβάλλον. Υπάρχει;

Την περιβαλλοντική αδειοδότηση για τα έργα στον Καραμπογιά ζητάει το Περιβάλλον. Υπάρχει;

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 
Την περιβαλλοντική αδειοδότηση για τα έργα που έκανε η ΔΕΥΑΚ στον Καραμπογιά, ζητάει το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ζητάει επίσης την οριοθέτηση του ρέματος, υδραυλικές μελέτες και άλλα στοιχεία. Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ που έχει κάνει η KalamataJournal, τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει ή τουλάχιστον τα στοιχεία που υπάρχουν δεν έχουν επικαιροποιηθεί μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κατασκευή της περιμετρικής οδού, η εκρίζωση χιλιάδων δέντρων, η αλλοίωση του ανάγλυφου στην ευρύτερη περιοχή και η ένταξή της στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Φαίνεται λοιπόν ότι η ΔΕΥΑΚ ενδεχομένως έκανε μια πρόχειρη και χωρίς την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων παρέμβαση σε ένα ρέμα που κατά τη νεροποντή της 7η Σεπτέμβρη 2016 προκάλεσε μεγάλες καταστροφές…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η αυτοψία πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας που ολοκληρώνεται και η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να απαντήσει στην Υπηρεσία μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας που σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε για τον ένα χρόνο από την πλημμύρα τόνισε ότι παρεμβάσεις σαν αυτές που έγιναν στον Καραμπογιά απαξιώνουν τη ΔΕΥΑΚ και σημείωσε: «Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ ανησυχούμε για αυτό και το καταγγέλλουμε. Οι δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται, όμως εμείς και οι οικογένειες μας ζούμε από την εργασία μας στην ΔΕΥΑΚ και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας απαξιώνει. Οφείλουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τους κινδύνους των πολιτικών τους».
Στ.Μ.