Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 10:53

Ολοκληρώθηκε για φέτος το "τιτάνιο ανασκαφικό έργο" στο αρχαίο θέατρο της Θουρίας

Ολοκληρώθηκε για φέτος το "τιτάνιο ανασκαφικό έργο" στο αρχαίο θέατρο της Θουρίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Ξ. ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ 
Τις θερμές ευχαριστίες της σε όσους στήριξαν και στηρίζουν το έργο που γίνεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θουρίας διατυπώνει η υπεύθυνη του έργου, Ξένη Αραπογιάννη, που σημειώνει ότι για φέτος οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της κ. Αραπογιάννη σημειώνονται τα εξής: «Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε για φέτος η ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου της Θουρίας, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας με τη Διεύθυνση της Δρος Ξένης Αραπογιάννη.

Το τιτάνιο ανασκαφικό έργο, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου 2017, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εφόσον επετεύχθησαν όλοι οι στόχοι οι οποίοι είχαν τεθεί κατά την έναρξη των ανασκαφών.

Το αρχαίο θέατρο έχει ήδη πάρει μορφή!

Στις ανασκαφές εργάστηκαν εκτός από την κ. Αραπογιάννη, δύο αρχαιολόγοι, ένας αρχιτέκτων, ένας τοπογράφος  και εννέα (9) εργατοτεχνίτες. Συμμετείχαν επίσης πολλοί φοιτητές Αρχαιολογίας τόσο από το Πανεπιστήμιο της Καλαμάτας, όσο και από Πανεπιστήμια του εξωτερικού (ΗΠΑ, Πολωνία κ.α) ενώ σημαντική υπήρξε και η παρουσία εθελοντών, που στήριξαν με ενθουσιασμό τις ανασκαφές της Αρχαίας Θουρίας.

Οι φετινές ανασκαφές υποστηρίχθηκαν οικονομικά και κυρίως ηθικά από τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το 'Ίδρυμα Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου".

Ωστόσο η κύρια χρηματοδότηση των ανασκαφών οφείλεται στην γενναιόδωρη χορηγία του "Ιδρύματος Γ. και Βικτωρίας ΚΑΡΕΛΙΑ"  και κυρίως στην κ. Βίκυ Καρέλια η οποία από ετών, ήδη από την έναρξη των πρώτων ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας, πίστεψε στο έργο μας αναλαμβάνοντας το κύριο οικονομικό βάρος των ανασκαφών. Της οφείλουμε απέραντη ευγνωμοσύνη! Χωρίς την βοήθειά της οι ανασκαφές της Αρχαίας Θουρίας δεν θα είχαν την έκταση και τα λαμπρά αποτελέσματα που μας έχουν δώσει έως σήμερα!

Η κ. Ξ. Αραπογιάννη ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συνεργάτες της στην ανασκαφή που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχή έκβαση της αρχαιολογικής έρευνας.

Ευχαριστεί επίσης θερμά όλους όσους συμπαραστέκονται ηθικά και υλικά στις ανασκαφές, τα μέλη της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Θουρίας καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την κατανόηση και τη βοήθειά της.

Δρ. Ξένη Αραπογιάννη
Διευθύντρια των Ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας»