Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 15:41

Αναπάντητα ερωτήματα από την κλοπή στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ

Αναπάντητα ερωτήματα από την κλοπή στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ; 
Ερωτήματα που ζητούν απάντηση έχει δημιουργήσει η κλοπή, το βράδυ της Τρίτης, στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, στο Νέδοντα. Το κυριότερο ερώτημα είναι γιατί η ΔΕΥΑΚ είχε αφήσει έξω από την αποθήκη χιλιάδες υδρόμετρα, τα οποία είναι φτιαγμένα από μεταλλικό υλικό που η αξία του δεν είναι αδιάφορη. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, δεν έδωσε σήμερα πειστική απάντηση στο ερώτημα αυτό. Αντίθετα είπε ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει αφαιρεθεί κανένα υδρόμετρο», ενώ ο αποθηκάριος της επιχείρησης έχει εκτιμήσει ότι κλάπηκαν χίλια περίπου…

Φαίνεται ότι οι δράστες είχαν γνώση του εσωτερικού χώρου της αποθήκης της ΔΕΥΑΚ, όχι όμως καλή γνώση και του εξωτερικού χώρου. Ειδικότερα, οι κλέφτες προσέγγισαν το συνεργείο από το βορεινό φράχτη των συνεργείων της Επιχείρησης, προφανώς για να κρύψουν το αυτοκίνητό τους πίσω από την κολώνα της γέφυρας της περιμετρικής οδού, ώστε να μην φαίνεται από το δρόμο. Ο χώρος αυτός μέχρι πριν δύο εβδομάδες περίπου ελεγχόταν από φύλακα του Μορέα, δεδομένου ότι εκεί ήταν εγκαταστάσεις του εργοταξίου της περιμετρικής, το οποίο δεν υπάρχει πλέον. Οι δράστες έκοψαν το συρμάτινο φράχτη προκειμένου να μπουν δια μέσου ενός τολ στον υπαίθριο χώρο των συνεργείων. Μέσα στο τολ όμως υπήρχαν διάφοροι δοκοί της ΔΕΥΑΚ που εμπόδιζαν την άνετη κίνηση, έτσι οι δράστες έκοψαν το φράχτη σε δεύτερο σημείο και μπήκαν στο χώρο από γειτονικό κενό τολ.

DEYAK-FRAXTHS-TOL-05-10-17.gif
Ο φράχτης από τον οποίο μπήκαν οι δράστες, πίσω από την κολώνα της γέφυρας της περιμετρικής
Οι δράστες είχαν μαζί τους εκατοντάδες τσουβάλια, από αυτά που μαζεύονται οι ελιές, προκειμένου να βάλουν μέσα τα υδρόμετρα. Πολλά τσουβάλια έχουν μείνει στο χώρο.

Οι κλέφτες μπήκαν στην αποθήκη σπάζοντας ένα τζάμι. Τότε χτύπησε ο συναγερμός. Οι δράστες αφαίρεσαν το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ώστε να μην υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο της δράσης τους. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είπε επίσης ότι πήραν και «τις δύο κεντρικές μονάδες ενός παμπάλαιου υπολογιστή και ενός άλλου πενταετίας», ενώ διερωτήθηκε γιατί επέλεξαν να κλέψουν τα συγκεκριμένα πράγματα ενώ υπήρχαν άλλα μεγαλύτερης αξίας, όμως μια οθόνη και ένα κομπρεσέρ «που ήταν μέσα στην αποθήκη και ήταν ακριβό».

DEYAK-TSOUVALIA-05-10-17.gif
Τσουβάλια γεμάτα τσουβάλια, τα οποία άφησαν οι δράστες και τα είχαν για να τσουβαλιάσουν τα υδρόμετρα
Στην ερώτηση της KalamataJournalγιατί τα υδρόμετρα ήταν έξω από την αποθήκη ενώ στο παρελθόν ήταν μέσα, απάντησε ότι αυτά που ήταν έξω «είναι σκραπ, είναι για πέταμα» και ότι «τα υδρόμετρα προς χρήση της ΔΕΥΑΚ είναι μέσα στην αποθήκη».

Ενώ όμως ο κ. Βεργόπουλος χαρακτήρισε τα υδρόμετρα που είναι έξω από την αποθήκη άχρηστα είπε επίσης ότι η ΔΕΥΑΚ θα έκανε διαγωνισμό προκειμένου αυτά να εκποιηθούν με τιμή 1-1,5 ευρώ το καθένα. Άλλες πληροφορίες ωστόσο λένε ότι η τιμή κάθε τέτοιου υδρόμετρου είναι σχεδόν διπλάσια.

DEYAK-APOTHIKH-05-10-17.gif
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν στην αποθήκη οι δράστες
Τέλος επισημαίνεται ότι χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ύστερα από εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών.
Στ.Μ.

DEYAK-YDROMETRA-PALIA-05-10-17.gif