Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 19:22

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας για ηθική αυτουργία σε υποβάθμιση περιβάλλοντος

ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙ 
Δικάζεται τη Δευτέρα ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ως ηθικός αυτουργός για τη υποβάθμιση περιβάλλοντος, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στη θέση «Ράχη» στο Αριοχώρι. Κατηγορούμενος είναι και ο οδηγός του φορτηγού του Δήμου στο οποίο ήταν φορτωμένα τα απορρίμματα που εναποτέθηκαν στη περιοχή, καθώς και ο πρόεδρος του χωριού. Είναι υπόθεση από τον Αύγουστο του 2014 και όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, πρόκειται για μια προσωρινή εναπόθεση μπαζών, τα οποία απομακρύνθηκαν την επόμενη ημέρα από την εναπόθεσή τους. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη θέση γίνεται και άλλες φορές προσωρινή εναπόθεση, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα από το Δήμο να στείλει την ίδια ημέρα το μηχανολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται ώστε τα απορρίμματα αυτά να μεταφερθούν στο χώρο όπου γίνεται η διαχείρισή τους…

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε ομόφωνα να παρασχεθεί στον αντιδήμαρχο νομική υποστήριξη από το Δήμο.

Ότι δεν πρόκειται για ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά για προσωρινή εναπόθεση τόνισε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την περιοχή, Γιώργος Φάββας, ο οποίος σημείωσε ότι τα μπάζα που εναποτέθηκαν ήταν κυρίως κλαδέματα, τα οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα να τα πάρει ο Δήμος στο σύνολό του την ίδια ημέρα.

Με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε το παράδοξο να δικαιούνται νομικής υποστήριξης από το Δήμο όταν διώκεται ύστερα από καταγγελία ιδιώτη αλλά να μην δικαιούνται όταν διώκεται μετά από αναφορά που έχουν κάνει δημόσιες υπηρεσίες. Είπε χαρακτηριστικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Καμβυσίδης, είναι κατηγορούμενοι μετά από αναφορά που έκανε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος για το χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα και τους δικηγόρους τους πληρώνουν οι ίδιοι.
Στ.Μ.