Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 21:44

Νίκος Ανδρουλάκης στην Καλαμάτα: Η τώρα ή ποτέ η ώρα της Δημοκρατικής Παράταξης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάμεσα στον Γιώργο Κατσούλη και τον Γιάννη Πάζιο, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάμεσα στον Γιώργο Κατσούλη και τον Γιάννη Πάζιο, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα

ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
«Πρέπει να πάρουμε τις αξίες τις παλιές, τις γνήσιες και να τις φέρουμε στο σήμερα, να τις μεταφράσουμε στη σημερινή πραγματικότητα», τόνισε ο υποψήφιος επικεφαλής του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καλαμάτα, πριν ξεκινήσει η ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «REX», την οποία γέμισε ο κόσμος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πάρα πολύ αισιόδοξος για το εγχείρημα της ίδρυσης του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, τονίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πλήρως απαξιωθεί, η Νέα Δημοκρατία δεν προτείνει καμία εναλλακτική λύση και γι’ αυτό «τώρα είναι η ώρα της Δημοκρατικής Παράταξης, ή τώρα λοιπόν ή ποτέ»…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις ιδεολογικές του απόψεις σημείωσε ότι αυτές «κινούνται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι ο χώρος ο οποίος έχει ως πρόταγμα να φτιάξει ένα κοινωνικό κράτος για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και να προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια ισχυρή πολιτική ενοποίηση για να φύγουμε από το σημερινό διακρατικό μοντέλο, το οποίο είναι επί της ουσίας η Γερμανική Ευρώπη, η Ευρώπη του πιο ισχυρού κράτους».

MPREDHMAS-THEOD-ALEVRAS-DION-20-10-17.jpgΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ.;
Απαντώντας στο ερώτημα εάν η Δημοκρατική Παράταξη θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας είπε ότι «αυτό είναι ένα μίζερο δίλημμα το οποίο δείχνει ότι κάποιοι δεν πιστεύουν στο εγχείρημα. Επειδή εγώ πιστεύω πάρα πολύ, η στρατηγική θα είναι σαφέστατη. Θα κάνουμε ότι κάνουνε στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, στη Γερμανία πρόσφατα, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία. Θα γίνουν οι εκλογές και βάσει του εκλογικού αποτελέσματος με ένα ισχυρό πρόγραμμα το κόμμα μας θα ζητήσει συμμαχίες. Θα ζητήσει προγραμματική συμφωνία -και εννοώ όχι αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια- καθαρή, με συγκεκριμένα προτάγματα, ώστε να μπορούμε να εξηγήσουμε στο λαό γιατί μπήκαμε σε μια κυβέρνηση και να μπορεί μετά από τέσσερα να αξιολογήσει εάν πετύχαμε αυτά που λέγαμε πριν μπούμε στην κυβέρνηση. Εάν υπάρχει τέτοια προγραμματική συμφωνία με κάποιο κόμμα του δημοκρατικού τόξου μπορεί να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση. Εάν δεν υπάρχει αυτή η προγραμματική συμφωνία θα μείνουμε στο πλαίσιο της λογικής αντιπολίτευσης».

KATSOYLHS-KARYDHS-TRAKAS--20-10-17.jpgΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
Σε ό,τι αφορά το τι πρέπει να γίνει μετά την εκλογή του επικεφαλής του ενιαίου φορέα ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Η άποψή μου είναι ότι πρέπει άμεσα να πάμε σε ένα ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές του 2018. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι θα είναι πολυκομματικός ο φορέας. Είχα μια άλλη άποψη, πίστευα ότι πρώτα έπρεπε να πάμε στο ιδρυτικό συνέδριο και μετά να εκλεγεί η ηγεσία. Δεν έγινε αυτό αποδεκτό ούτε από τον κ. Θεοδωράκη ούτε από την κ. Γεννηματά. Για λόγους ενότητας του εγχειρήματος είπα ας πάμε έτσι. Αλλά την επόμενη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου πρέπει να εκλέξουμε χωρίς ποσοστώσεις, δηλαδή χωρίς φέουδα κομματικά, έναν ενιαίο θεσμό ο οποίος θα λειτουργεί ως εξής: Θα εισηγούνται τα κόμματα, θα εισηγείται και η ηγεσία αλλά οι αποφάσεις του ενιαίου φορέα που θα εκλεγεί με καθολική ψηφοφορία θα είναι δεσμευτικές και στη Βουλή και στην κοινωνία και στα ψηφοδέλτια. Να το πω ακόμη πιο απλά, στο Νομό Μεσσηνίας όταν θα είναι να φτιάξουμε το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών δεν θα κάνουμε ποσοστώσεις μεταξύ των κομμάτων. Ο ενιαίος φορέας θα προκρίνει ποιο είναι το ψηφοδέλτιο το οποίο θα φέρει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και δεν θα γίνονται συμβιβασμοί και με μικροδιευθετήσεις μεταξύ των σχημάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα που γίνεται».
Στ.Μ.