Σημειώνεται ότι στο ίδιο πρόγραμμα μπαίνουν και οι Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος.
Τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης συζήτησαν τις ίδιες ημέρες περίπου τον κατάλογο με τα προτεινόμενα προς ένταξη στο ΣΔΙΤ έργα.
Και ενώ στην Καλαμάτα η δημοτική αρχή πρότεινε την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, στη Μεσσήνη η δημοτική αρχή δέχτηκε έντονη πίεση από τις μειοψηφίες επειδή στη δική της πρόταση δεν είχε εντάξει την αναβάθμιση του εκεί Δημοτικού Σταδίου, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλα θέματα. Στη Μεσσήνη ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος τόνισαν στις μειοψηφίες ότι ήταν οδηγία από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να μην προταθούν έργα που αφορούν αναβαθμίσεις και συντηρήσεις υποδομών, γιατί αυτά δεν είναι ελκυστικά στους ιδιώτες επενδυτές. Μάλλον είναι απίθανο να μην είχε δοθεί η ίδια οδηγία και στη δημοτική αρχή Καλαμάτας, που έχει προνομιακή επικοινωνία και συνεργασία με το υπουργείο, ωστόσο υπέβαλε προς προώθηση μια πρόταση έξω από το πλαίσιο που της είχε προσδιοριστεί.
Η νέα πρόταση που θα τεθεί τη Δευτέρα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:
-Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο σε οικόπεδο του Δήμου ανατολικά της Τέντας με ενδεικτικό προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
-Προσθήκη κτιρίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, σε οικόπεδο που εφάπτεται με το χώρο του σχολείου με 800.000 ευρώ.
-17ο Δημοτικό Σχολείο (12θέσιο) σε οικόπεδο βορείως του ΚΤΕΛ με 4.300.00 ευρώ.
-11ο Νηπιαγωγείο στον αύλειο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου με 1.000.000 ευρώ.
-Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Δυτικής παραλίας στην οδό Λυκούργου δίπλα στο 1ο Λύκειο με 250.000 ευρώ.
-Κλειστή αίθουσα γυμναστικής στο 4ο-6ο Λύκειο με 350.000 ευρώ.
-Κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων Καλαμάτας με 2.000.000 ευρώ.
-Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Καλαμάτας με 4.000.000 ευρώ.
-Κλειστή αίθουσα γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο με 400.000 ευρώ.
Στ.Μ.